Weetjes over mannen en vrouwen en het huishouden

by handig5_wp
0 reactie

Vrouwen en mannen en de huishoudelijke taken. Dit gaat toch niet altijd even goed. De meeste ruzies gaan meestal over de taken,verdeling en indeling omtrent het huis. In dit blogartikel zetten wij van Asenso professionele schoonmaak de leukste weetjes even op een rijtje.

Mannen zorgen voor meer huishoudelijke taken

Een man zorgt voor 7 uur extra werk in huishoudelijke taken. Dit betekend dat als je geen man in huis hebt minder huishoudelijke taken zou moeten doen. Je zal het wel herkennen: rondslingerende kledingstukken of schoenen n overal kranten en cd’s? Misschien dat je wel de vaatwasser opnieuw moest inruimen  doordat je lieftallige man deze had uitgeruimd en dacht dat het schone vaat was. Of andersom. Er kunnen ook spullen of bepaalde schoonmaakartikelen zijn die hij dan weer ergens ander heeft neergezet. Daardoor kost het je ook meer tijd om te gaan schoonmaken omdat je de producten dan weer moet gaan zoeken omdat ze ergens anders staan. 

Het schijnt ook dat mannen anders opruimen dan vrouwen. Mannen stapelen dingen op en leggen het op de grond of een tafeltje neer. Vrouwen proberen dat het liefst op te ruimen en echt alleen dingen ergens neer te leggen waar dat hoort en wat logisch is. Vrouwen vinden het ook vaak nog steeds rommelig als er dingen opgestapeld ergens liggen terwijl mannen dit voldoende opgeruimd vinden. Een enorm ander perspectief dus. Dat betekend natuurlijk niet zo dat alle mannen en vrouwen zo zijn en denken!

Laat je dan toch liever het huishouden aan iemand anders over en woon je in de buurt van Veenendaal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Neem een kijk je op de website voor Schoonmaakbedrijf Veenendaal.

Jonge vrouwen die single zijn doen het minst aan huishouden

Op zich is dit logisch, vrouwen die alleen wonen maken veel minder rommel.
Die hebben geen man geen kinderen en ook geen huisgenootjes. Die hebben dan veel minder werk te doen. Dingen worden minder snel vies omdat ze minder gebruikt worden en je hebt veel minder was, afwas of rommel. Deze vrouwen besteden gemiddeld zo’n 12 uur per week aan alle huishoudelijke taken. Getrouwde vrouwen tussen de 50 en 70 jaar zijn gemiddeld 24 uur per week met de huishoudelijke taken bezig. Je bent het meeste tijd kwijt als je een gezin van 3 of meer kinderen hebt. Dan is de vrouw  gemiddeld 28 uur met het huishouden bezig.

Huishoud Houdelijke taken waar de meeste ruzies door ontstaan

  • De vaatwasser: Iedereen heeft een andere tactiek met het inruimen of uitruimen van de vaatwasser. als jouw partner de borden altijd in de rechterhoek zet en jij dat juist in die andere hoek zet kan dat natuurlijk veel irritatie ontstaan. Om dat te voorkomen zou je er eigenlijk duidelijke afspraken over moeten maken zodat beide partijen tevreden zijn. 
  • Rommel: Hier wordt denk ik altijd de meeste ruzie over gemaakt. opmerkingen zoals: ‘ruim je rommel eens op’ of: ‘je hebt dit of dat nog niet opgeruimd en dat zou je doen’. We kennen het allemaal wel. Het ligt soms ook wel aan de persoon. De ene persoon vindt het rommel en de andere persoon vindt dat het daar prima kan liggen en heeft er geen problemen mee.

Related Posts

Leave a Comment