Ga je één wat oudere woning kopen? En heb je plannen om deze in de toekomst te gaan verbouwen? Dan ben je hier helemaal aan het juiste adres! Aangezien je dit prima via een bouwdepot kunt regelen. Alleen is de vraag: hoe regel je dit allemaal? En zijn er zaken waar je rekening mee moet houden?
Gelukkig zijn we er om jou daarover meer te vertellen in ons artikel, zodat jij een goede overwogen keuze kunt maken voor een bouwdepot.
Hieronder lees je er meer over:
Bouwdepot wat is het eigenlijk?
Simpelweg, is een bouwdepot een extra rekening, die je naast je hypotheek afsluit. Je vraagt deze bijvoorbeeld aan: voor het kopen van je eerste-woning, je tweede-woning, voor je nieuwbouwwoning, maar ook uiteraard voor het verbouwen van je huidige woning.
Wel, is hierin belangrijk welke regels er zijn gesteld door de geldverstrekker. Wij adviseren je om hier goed onderzoek naar te doen, zodat je niet voor eventuele verrassingen komt te staan. Want door die regels kunnen gevolgen hebben voor de hoogte van het bouwdepot, dus doe hier vooraf goed onderzoek naar.
Is dit allemaal akkoord? Dan stort je geldverstrekker volgens het overeengekomen bedrag in het depot, uiteraard zitten hier genoeg spelregels aan vast, want je mag het immers niet voor alles gebruiken.
De kosten kun je verdelen in: bestaande bouw, waaronder: verduurzamen, renoveren, of verbouwen. En nieuwbouw, daarbij moet je denken aan: de grond en de uiteindelijk bouwfases. Doe bijvoorbeeld: een taxatie huis en laat dit zien aan de hypotheekverstrekker. Zo hebben zij een beeld van de wat de woning, uiteindelijk waard kan worden op het moment, dat het is verbouwd, genoveerd, of is verduurzaamd.
De spelregels omtrent: een bouwdepot
Nu we je meer hebben verteld, over wat een bouwdepot precies is, is het nu de hoogste tijd om meer het diepte in te duiken. Het gebruiken van zo’n depot, is eigenlijk vrij simpel alle kosten, die onder het bouwdepot vallen, waaronder: een uitbreiding van de woning, aanleg, onderhoud en inrichting van de tuin, maar ook vloeren, die met de woning zijn verbonden. Vallen allemaal onder kosten en net zoals nog vele andere zaken.
Vallen die kosten eronder? Dan kun je de factuur opsturen en wordt het vervolgens gedeclareerd. Informeer goed bij je verstrekker welke kosten er allemaal onder vallen, zodat alles écht goed duidelijk is.
Kies jij voor een bouwdepot?