3 tips om de verbouwing in goede banen te leiden

by handig5_wp
0 reactie

Verbouwen is zeker niet altijd even gemakkelijk. Er zijn genoeg praktijkvoorbeelden van mensen die voor een complete bouwcrisis komen te staan. Denk aan onvoorziene kosten waardoor de volledige verbouwing stilgelegd wordt of een aannemer die zijn werk niet goed uitvoert. Dit is waarschijnlijk het laatste waar je aan wil denken voordat je gaat verbouwen, toch wel goed om hier even stil bij te staan. Het goede nieuws is namelijk dat je het wel kunt voorkomen. Door de juiste voorbereidingen te treffen, zorg je ervoor dat de verbouwing vlekkeloos verloopt. Lees snel verder en ontdek drie handige tips om de verbouwing in goede banen te leiden.

1.      Neem voldoende tijd om voorbereidingen te treffen

De knoop is doorgehakt: je gaat verbouwen. Dan wil je natuurlijk ook zo spoedig mogelijk beginnen. Zo snel mogelijk genieten van het eindresultaat. Meestal is het echter geen goed idee om dit te overhaasten. Neem juist voldoende tijd om de nodige voorbereidingen te treffen. Ga in gesprek met meerdere aannemers, ga op zoek naar de juiste materialen en/of meubels en neem je tijd om te onderzoeken wat er mogelijk is en hoe je dit graag zou zien.

Verzamel alle gegevens met betrekking tot de verbouwing in een Ordner A4. Op die manier blijven alle belangrijke papieren en facturen bij elkaar. Dat geeft meer overzicht. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je belangrijke papieren ook weer gemakkelijker terugvinden. Bewaar ook bonnetjes hier. Helemaal prettig wanneer je een deel van de verbouwing kunt declareren of als je de btw kunt aftrekken.

2.      Schakel een goede aannemer in

Er zijn tegenwoordig genoeg goede aannemers te vinden. Er zijn echter ook verhalen van mensen die het niet zo nauw nemen met gemaakte afspraken. Daarom is het belangrijk om te weten met wie je in zee gaat. Handig om daarbij persoonlijke ervaringen van familie en vrienden te vragen. Zo weet je zeker met wie je te maken krijgt en hoe betrouwbaar deze persoon is.

Koop nu alvast een jaaragenda 2023. Zo kunnen alle gemaakte afspraken netjes genoteerd worden en hoef je deze niet kwijt te raken. De planning voor de verbouwing van 2023 is alvast gemaakt. Dat geeft rust.

Communicatie is het sleutelwoord voor een soepele verbouwing. Zorg daarom dat er op meerdere vlakken goed gecommuniceerd kan worden met de aannemer. Zorg ervoor dat er regelmatig overleg is en schroom niet om tijdig aan de bel te trekken als iets niet gaat zoals je had verwacht.

3.      Houd rekening met onvoorziene uitgaven

Je zal niet de eerste (of de laatste) zijn die vergeet dat een verbouwing ook vaak onvoorziene kosten met zich meebrengt. Het komt zelden voor dat de geschatte kosten voor de totale verbouwing ook volledig kloppen. Er kan altijd iets misgaan of iets ontdekt worden wat je van tevoren niet wist. Zorg ervoor dat je de financiële middelen hebt om deze klappen op te vangen. Zo voorkom je dat de verbouwing onnodig stil komt te liggen. Aanbevolen wordt om minimaal 10% van de totale kosten te reserveren voor onvoorziene uitgaven.

Related Posts

Leave a Comment