Slim je onderwijs aanpakken

by handig5_wp
0 reactie

Het onderwijs is een plek waar constant wel iets gebeurt. In het onderwijs vinden bijna constante ontwikkelingen plaats. Scholen hebben veel leerlingen, en deze hebben allemaal hun eigen voorkeur over hoe zij vinden dat ze school het beste kunnen aanpakken. Of dat nou werkelijk allemaal zo zwart wit is, daarvan ben ik niet helemaal overtuigd.

Het is niet onwaar dat iedereen methodes heeft die het beste voor hun werken. Sommige mensen zijn er beter in dingen uit hun hoofd te leren dan andere mensen. Die gaan dan anders te werk voor het leren voor een toets. Toch zijn er wat manieren om beter te worden in school, die voor iedereen wel een beetje impact zouden moeten hebben.

Werk in het weekend

Een week bestaat uit zeven verschillende dagen. Je hoeft normaal gesproken maar voor 5 van deze dagen naar school. Veel mensen gebruiken de laatste twee dagen om even voluit te relaxen. Dan doen ze liever even niks. Het is echter juist erg slim om in het weekend juist wel ook wat werk te verrichten. Hierdoor verdeel je het totaal aantal werk over meer dagen. Dit zou betekenen dat je minder werk per dag hoef te doen. Als je bijvoorbeeld 20 uur moet werken, dan zou je 5 dagen lang elke dag 4 uur moeten investeren. Maar met het weekend erbij, is dat nog maar iets langer dan 2,5 uur.

Opletten tijdens de les

Alhoewel het vrij voor de hand liggend klinkt, is het toch voor veel leerlingen iets waar ze zelf niet op waren gekomen. Veel leerlingen weigeren het ook gewoon te doen. Opletten tijdens de les heb je echter erg veel baat bij. Als je oplet in de les heb je bijvoorbeeld hogere kans dat je meer moeilijke begrippen eerder begrijpt. Bij bedrijfseconomie hoor je over productidentificatie. Als je het in de les hoort, kun je vragen wat het woord betekent, of wordt er in eerste instantie al een duidelijke uitleg van het woord gegeven. Dit is erg behulpzaam.

Wees overzichtelijk

School wordt een leerling vaak even te veel. Dan weet je niet zo goed meer wat je moet doen. Of je weet wel waar je beginnen moet, maar je hebt moeite met werkelijk beginnen. Dan is het vaak behulpzaam om een schema te maken, zodat je je taken kunt bijhouden. Dan plan je in wanneer je welk vak leert. Om nog enthousiaster het schema te volgen, kun je deze uitprinten en in je kamer plakken. Hiervoor heb je heus niet de beste inkjet printer voor nodig.

Related Posts

Leave a Comment