Schoonmaken achter de wasmachine: wacht niet tot ie het begeeft

by handig5_wp
0 reactie

Bespaar op ongedierte bestrijdingskosten en weet wat de levensduur wasmachine is


In je huishouden heb je regelmatig te maken met hoge uitgaven: bespaar op ongediertebestrijding kosten en verleng daarmee de levensduur wasmachine. Het gaat hier om twee hoge kostenposten die je het liefste wil vermijden. 

Ongedierte kan op heel veel plekken in je huis zitten, en daarbij is het goed om rekening te houden met de locaties waar ongedierte zich het liefste ophoudt. Achter jouw wasmachine is een plek waar je meer ongedierte aan zal treffen dan je lief is. Dit bepaalt ook de levensduur van een wasmachine.

Een vochtige warme omgeving


Bespaar op de levensduur wasmachine en bespaar op ongedierte bestrijdingskosten door regelmatig die plekken na te lopen waar het vochtig en warm is. Dit zijn namelijk juist de plekken die zo geliefd zijn bij veel soorten ongedierte. Achter jouw wasmachine kan het een broeinest zijn en je moet niet wachten tot jouw wasmachine het begeeft om daar schoon te maken. Vuil wasgoed wordt vaak een korte tijd op de wasmachine gelegd wanneer je deze gaat vullen. 

Door het geschuif van wasgoed op jouw wasmachine is het niet onwaarschijnlijk dat er een gedragen onderbroek of sok achter de wasmachine belandt. De bacteriën in een dergelijk gedragen kledingstuk zijn een heel goede voedingsbodem voor ongedierte. Je zal niet de eerste zijn die bij het verplaatsen van de wasmachine een kakkerlak aantreft. Zorg daarom voor een schone omgeving rondom je wasmachine. Ook zo bevorder je de levensduur wasmachine.

Keuteltjes achter de wasmachine


De tijd dat de wasmachine alleen in de badkamer werd opgesteld ligt achter ons. Veel mensen hebben een washok in een ruimte die ook wordt gebruikt voor de opslag van bijvoorbeeld eten. De wasmachine staat dan bijvoorbeeld in de kelder of in de keuken. Bespaar op ongedierte bestrijdingskosten door regelmatig schoon te maken achter je wasmachine. Deze plek zal namelijk heel geliefd zijn bij muizen die zich ophouden in de buurt van voedsel. 

Het vormt de schuilplaats bij uitstek voor dit ongedierte. De keuteltjes die je aantreft achter de machine geven aan dat je ongenode bezoekers hebt. Verder verleng je daarmee de levensduur wasmachine. Muizen zullen namelijk aan de leidingen van je wasmachine gaan knagen waardoor je lekkage en kortsluiting kunt krijgen.

Zilvervisjes bestrijden


in een vochtige omgeving zoals bij de wasmachine kan je ook een behoorlijke hoeveelheid zilvervisjes tegenkomen. Het gaat hier om ogenschijnlijk onschuldig ongedierte maar het kan behoorlijk vervelende gevolgen hebben. Zilvervisjes lopen namelijk overal overheen en doorheen en daardoor kunnen ze gemakkelijk bacteriën verspreiden door jouw huis heen. 

Bespaar op kosten ongediertebestrijding door deze zilvervisjes met een bestrijdingsmiddel tegen te gaan. Daarnaast is het verstandig om de ruimte achter jouw wasmachine zo droog mogelijk te houden. Zorg voor een minimaal aantal kieren in de ruimte achter de wasmachine waarin zilvervisjes zich kunnen ophouden. Ook in dit geval wordt de levensduur wasmachine verlengd. Zilvervisjes zullen zich namelijk na verloop van tijd ook in de wasmachine gaan ophouden en daar zijn de gevoelige technische onderdelen niet tegen bestand. Doordat ze cellulose eten, iets wat in wasmachines regelmatig voorkomt. Heeft jouw wasmachine een kortere levensduur dan je zelf graag zou zien. 

Related Posts

Leave a Comment