Reiki leren

by handig5_wp
0 reactie

Wil je je verdiepen in zogenaamde ‘energy healing’, en reiki leren? Een goed idee! Steeds meer mensen worden zich bewust van de heilzame effecten van reiki en daar heeft de duizenden jaren lange reputatie van deze manier van healen veel mee te maken. Als je zelf van plan bent om reiki te leren, dan is het belangrijk dat je over enkele handige tools en tips beschikt. Hieronder lees je meer!

Wat is reiki en wat houdt het in?Reiki is een vorm van Oosterse healing waarbij door middel van handoplegging het lichaam en de geest worden gezuiverd. Handen worden gezien als een van de energetisch meest gevoelige en sterke delen van het lichaam en kunnen dan ook negatieve energieën bij andere mensen herkennen en neutraliseren.

Als je zelf reiki wilt leren, zorg er dan in de eerste plaats voor dat je dat bij en gecertificeerd leraar doet. Enkel op die manier zal je alle tools, methodes en tips krijgen om met je handen energieën te helen.

Reiki leren vraagt logischerwijs oefening, dus het is normaal dat je daar niet meteen de beste in bent. Als je een betrouwbare opleiding volgt en je eigen gevoeligheid voor energieën van andere mensen en alle levende wezens traint, dan word je er echter ongetwijfeld beter in.

De betekenis van het woord reikiHet woord reiki zelf betekent zoiets als ‘levensenergie’ of spirituele energie’. Het gaat om de energie die alle levende wezens in zich hebben en als het ware productief benut én geleid kan worden. Bij reiki worden zowel het lichaam als de geest als én groot geheel gezien en men gelooft dat gezondheidsproblemen in beide altijd verbonden zijn met elkaar. Reiki leren is een goede manier om je gevoeligheid voor deze spirituele energie te handhaven, en te beseffen dat je handen meer kracht bezitten dan je zou vermoeden!

Related Posts

Leave a Comment