Hoe aanhangwagen kopen

by handig5_wp
0 reactie

Een aanhangwagen kopen is niet iets wat je regelmatig doet. Dat maakt het niet gemakkelijk.  Hoe koop ik een aanhangwagen? En waar moet ik op letten? Het is belangrijk om voordat je gaat zoeken naar een aanhangwagen, eerst te bedenken waarvoor je hem wil gaan gebruiken.

Online een aanhangwagen kopen

Aanhangwagendirect is een trendsetter in de aanhangwagen markt met het online verkopen van aanhangwagens. Via de website kan je eenvoudig een aanhanger uitzoeken of zelf configureren. Je kan ervoor kiezen of de aanhanger bezorgd wordt of dat je deze in Heerenveen komt afhalen.

Type

Bij het uitzoeken van een nieuwe aanhangwagen, is het type aanhanger cruciaal. Denk hier dus goed over na. Er zijn verschillende type aanhangers: bakwagens, plateauwagens, kippers, multitransporters, autotransporters, machinetransporters, motortrailers, bagagewagens en gesloten aanhangers.

Afmetingen

Aanhangwagens, ongeacht het type worden geleverd in allerlei verschillende afmetingen. Weet je al precies waar je de aanhanger voor gaat gebruiken, is het ook makkelijker om te beslissen welke afmetingen je nodig hebt.

Merk

Zoveel keuzes. Er zijn merken aanhangwagens genoeg, maar welke past het beste bij jou? Word een nieuwe aanhanger een herhalingsaankoop, dan is de keuze vast snel gemaakt. Mocht dat niet het geval zijn, dan is het een stuk lastiger. Ook als het gaat om het merk aanhangwagens, zijn er veel keuzes, denk aan: Hapert, Anssems, Saris, Eduard, etc.

Kwaliteit

Kwaliteit is een must. Om te bepalen of de kwaliteit goed is, moet je letten op verschillende onderdelen. Het verschilt natuurlijk ook per persoon of de kwaliteit goed genoeg is. Dat heeft ook te maken voor welke doeleinden de aanhangwagen gebruikt moet gaan worden.
Sommige aspecten zijn bij iedere aanhanger belangrijk, denk bijvoorbeeld aan:
– Verlichting
– Banden

Aanhangwagen huren

Heb je toch een aanhanger nodig, maar je hebt de ruimte niet of je kan het je niet veroorloven. Bij aanhangwagendirect.nl huur je voordelig en gemakkelijk een aanhangwagen.

Mogelijke toebehoren

Er zijn veel extra opties bij een aanhanger, je kan deze zo helemaal personaliseren. Zo heb je een aanhangwagen die volledig naar wens is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld deze toebehoren:
– Voorrek
– Loofrek
– Lier
– Oprijplaten
– Slot
Voorrekken horen vaak al tot een standaard bij plateauwagens, bij de overige aanhangwagens is dit wel een extra optie.

Mag ik wel met mijn nieuw gekochte aanhangwagen de weg op?

Heb ik een ander rijbewijs nodig voor mijn aanhanger? Dit is afhankelijk voor met welke aanhanger je voorkeur naar uit gaat. Kies je voor een aanhanger geen hoger laadvermogen heeft dan 750 kg dan mag je die trekken met een normaal rijbewijs B. Kies je voor een aanhanger met een laadvermogen hoger dan 750 kg dan heb je een rijbewijs BE nodig.

Mijn oude aanhangwagen inruilen

Ben je al in bezit van een degelijke aanhanger, maar bevalt deze niet meer naar wens. Dat is natuurlijk jammer. Gelukkig kan deze ook worden ingeruild voor een nieuwe aanhanger.

Garantie

Op iedere aanhanger die je bij aanhangwagendirect.nl aanschaft zit minimaal één jaar garantie, vaak wordt de garantie verlengt naar twee jaar op de constructie en productiefouten. Dat kan wel verschillen vanwege de dealer de trailer ontwikkeld. Gelukkig zijn daar in de Benelux goede afspraken over gemaakt.

tractorverzekering

Related Posts

Leave a Comment