Op zoek naar de perfecte verpakkingsmachine?

by handig5_wp
0 reactie

Er zijn veel manieren om je pakketjes te verpakken en de ideale verpakkingswijze hangt uiteraard samen met datgene wat je graag wilt verpakken. Wanneer je een klein cadeau wilt schenken aan een vriend of familie dan hoef je niet met een hele doos aan te komen zetten maar kan je het ook lief klein inpakken. In dit blog bespreken we echter het grotere werk; welke verpakkingsmogelijkheden (en machines!) zijn er beschikbaar voor bedrijven die op dagelijkse basis veel moeten verpakken?

Inpakmachines

Als je een online bedrijf bent dat veel verschillende spullen verkoopt en ze daarna op moet sturen, dan is het altijd handig om over verpakkingsmachines te beschikken. Wanneer je meerdere bestellingen per dag hebt, kan heel het proces van het product pakken, het daarna in moeten pakken en daarna het op de post doen, mogelijk veel tijd in beslag nemen. Dit kan efficiënter worden gemaakt door het inpakproces kritisch onder de loep te nemen.

Wanneer je bijvoorbeeld een magazijn hebt met veel pallets, kan het handig zijn om ze niet allemaal handmatig te wikkelen met folie want dit kan veel tijd in beslag nemen. Met een palletwikkelmachine kan je snel en eenvoudig een hele pallet voorzien van een beschermende laag folie. Dit gaat niet alleen snel, maar zorgt er ook voor dat pallets stabieler zullen staan en gemakkelijker te verplaatsen zullen zijn. Een goed gezekerde lading is uiterst belangrijk tijdens vervoer in bijvoorbeeld een vrachtwagen of busje. Wanneer de folie niet goed is toegebracht, kan dat ervoor zorgen dat de lading instabiel is en kunnen de spullen los komen tijdens de rit. Dit wil jij uiteraard niet en de klant ook niet, want het zorgt ervoor dat je mogelijk de spullen moet vervangen door opgelopen beschadigingen of de klant kapotte producten ontvangt.

Vervoer je producten via dozen dan is het handig om in een dozen sluitmachine te investeren, het is namelijk zo dat je anders handmatig elke doos dicht moet gaan tapen en dit kan tot in den treuren duren. Met een dozen sluitmachine ben jij, of je personeel, ook veel sneller klaar met deze taak dan wanneer alles met de hand zou worden gedaan. Wanneer je alles met de hand gaat doen duurt het sowieso langer om alles in te pakken maar dankzij het scherpe karton kan je ook jezelf pijn doen wat al helemaal niet fijn is. Een dozen sluitmachine is dan ook handiger, veiliger en sneller.

Heb je het nodig om je spullen vacuüm te verpakken doordat je bijvoorbeeld eten of industriële producten verkoopt  en wilt verzenden? Dan kan een vacuüm verpakkingsmachine ook een perfecte uitkomst bieden. Deze vacuüm verpakkingsmachine en bijbehorende zakken, kan je gebruiken om het product ook daadwerkelijk vacuüm te verpakken. Wanneer je de machine aanzet wordt de lucht uit de zak gezogen en wordt het daadwerkelijk ook echt een vacuüm gezogen, wat ervoor zorgt dat het minder plek inneemt in je opslagplaats en je sommige producten veel langer kan bewaren.

Verpakkingsmaterialen

Om deze producten te verpakken heb je natuurlijk ook overig verpakkingsmateriaal nodig zoals karton voor dozen, plastic voor zakken en folie om producten strak te omwikkelen. Het is altijd handig om over meer dan genoeg verpakkingsmaterialen te beschikken want het kan altijd zomaar zijn dat er ineens een grote bestelling gedaan wordt waar je anders met je handen in je haar zit om het verpakkingsmateriaal op tijd te verkrijgen.

Het kan ook zijn dat je bedrukte dozen op maat nodig hebt voor specifieke producten wat alles net wat uitdagender maakt. Dit is altijd mogelijk als je bijvoorbeeld naar een groothandel verpakkingsmateriaal gaat waar ze beschikken over meerdere soorten verpakkingsmateriaal. Hier vind je alles op een plek, waardoor je niet heel het internet hoeft af te struinen om je spullen te vinden.

Ook kan je in deze groothandel specifieke etiketten vinden wat het labelen van je producten een stuk makkelijker maakt. Het labelen van producten is zeker zeer handig wanneer je over een groot assortiment beschikt. Met een simpel label kan je gelijk het product op een gemakkelijke manier vinden. Denk aan producten van glas waar je zeker veilig mee om moet gaan en niet zomaar kan laten vallen, of producten die wat steviger zijn en dus makkelijk samen getransporteerd kunnen worden. Samen met labels kan je alles net wat handiger en overzichtelijker maken.

 

Related Posts

Leave a Comment