Klustips voor het vervangen van je Velux dakraam

by handig5_wp
0 reactie

Heb je een Velux dakraam en wil je deze vervangen, of renoveren? Dat kan prima. Dit bespaart je natuurlijk de nodige kosten en tijd. Bovendien krijg je met de renovatie van een Velux dakraam wel meer wooncomfort en gemak. Het is bovendien vrij makkelijk en in veel gevallen kun je het gewoon zelf doen. Hoe vervang je zo’n raam? Check onze tips!

Knap je dakraam op

Wanneer je dakraam wat verouderd is maar nog niet toe is aan vervanging kun je het prima oplossen met een onderhoudsset. Vervangen is dan helemaal niet noodzakelijk. In zo’n setje zit vaak lak en/of witte verf, waarmee je jouw dakraam kunt schilderen. Ook heb je setjes waarmee je beschadigingen kunt repareren. Je kunt natuurlijk ook zelf het ventilatiefoam vervangen of de scharnieren smeren.

Nieuw glas plaatsen

Glaselementen van Velux zijn losse ruiten, zodat je hiermee het glas kunt vervangen. De voordelen van nieuw glas zijn onder andere een hogere isolatiewaarde en dat je kunt kiezen voor een beter glas.

Toch een nieuw dakraam installeren?

Het kan natuurlijk zijn dat je dakraam toch echt aan vervanging toe is. Dat kan komen door bijvoorbeeld verrot hout of andere vormen van slijtage. In dit soort situaties kun je dan het beste een compleet nieuw dakvenster (laten) monteren. Hierbij kun je ook gebruik maken van een renovatiegootstuk. Hiermee kun je een compleet nieuw Velux dakvenster plaatsen, maar dan wel met behoud van het interieur. 

Extra optie; elektrisch dakraam

Je kunt bij het vervangen of renoveren van je Velux dakraam natuurlijk ook nog voor extra luxe kiezen. Dat doe je door het te upgraden naar een elektrisch raam. Deze kun je bedienen met een afstandsbediening. Hoe luxe wil je het hebben?

Het renoveren van jouw Velux dakraam is dus helemaal niet zo moeilijk, overweeg daarom eerst deze optie voordat je op vervanging overgaat!

Related Posts

Leave a Comment