Keuken zelf inbouwen of overlaten aan handige mensen?

by handig5_wp
0 reactie

Tijdens het kopen van je nieuwe keuken krijg je vaak de optie of je de keuken zelf wilt installeren of dat je dit wilt laten doen. Wanneer je in de winkel aangeeft dat je dit wilt laten doen door de winkel betaal je vaak de hoofdprijs. Dit is ook niet zo gek, want er komen dan meerdere mensen die allemaal betaalt moeten worden. Het installeren door personeel van de keukenwinkel kan een behoorlijke kostenpost zijn. 

Dan toch maar zelf installeren?

Het installeren van een nieuwe keuken is niet zo heel moeilijk wanneer je zelf handig bent. De keuken komt namelijk als bouwpakket aan en kan simpel in elkaar gezet worden. Ben je zelf niet zo handig? Dan kun je altijd nog een vriend vragen om je te helpen of op het internet speuren naar een freelance vakman die goedkoper is dan het personeel van de keukenwinkel. Je kunt er ook voor kiezen om gedeeltelijk de keuken te laten installeren. Laat een vakman bijvoorbeeld de elektronica en houtwerk doen. En installeer zelf alle nieuwe apparatuur. Een oven, afzuigkap en vaatwasser kun je vaak zelf wel aansluiten. Bij een inbouw apparatuur is het wel belangrijk dat je de juiste maten hebt. Een vaatwasser is in verschillende maten verkrijgbaat. Een inbouw vaatwasser 60 cm gaat namelijk niet passen in een kleinere uitsparing.

Handige mensen vinden voor de installatie

Op het internet kun je tal van vakmensen vinden die je kunnen helpen bij het installeren van een nieuwe keuken. Maar misschien heb je dichterbij huis wel iemand die heel erg handig is. Het kan nooit kwaad om eens rond te vragen of er iemand is die je zou kunnen helpen. Als het niet in je directe omgeving is is er misschien wel een vriend van een buurman die handig is.

Related Posts