Hoe onderhoud je je tuin in wisselvallige landen als België en Nederland?

by handig5_wp
0 reactie

Regen, zon, meer regen, opnieuw zon… In landen als België en Nederland vloeken we maar al te veel op het weer. We willen allemaal graag een tuin, maar die moeten we ook onderhouden Met het wisselvallige weer, is dat echter niet altijd eenvoudig. Onkruid dat snel groeit, te hoog gras, insecten, noem maar op. Heb jij dat gevoel soms ook, dat je niet weet waar je moet beginnen? Droom jij ook van een prachtig onderhouden tuin? Wij geven je graag enkele tips om die droom waar te maken.

Laat het gras niet te lang worden

Het eerste wat opvalt als mensen je tuin zien, is natuurlijk het gras. Dit neemt de grootste oppervlakte in en moet je dus onderhouden als je wil dat je tuin er goed uitziet. Een goede grasmaaier is belangrijk. Er zijn verschillende modellen waaruit je kan kiezen, zoals elektrische grasmaaiers die maaien met een verlengkabel of door gebruik van een accu. Heb je geen zin om zelf je grasmachine verder te duwen, dan kan je kiezen voor een zitmaaier. Deze is vooral geschikt voor grotere oppervlaktes. Met een Kubota zitmaaier heb je een maaibreedte van meer dan één meter, wat meer dan het dubbele is ten opzichte van een elektrische grasmaaier. Met deze zitmaaier zal het gras dus veel sneller kort staan en het comfort is uiteraard groter. De zijkanten die moeilijk bereikbaar zijn met een grasmachine of zitmaaier, kan je kort knippen met behulp van een kantenmaaier of grastrimmer. 

Grotere werken

In je tuin zal natuurlijk meer staan dan enkel gras. Naast de kleine werkjes zoals het gras maaien en onkruid uittrekken, zijn er ook grotere werken die – minder frequent – gedaan moeten worden. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld bomen of grote takken moet afzagen. Hiervoor werden vroeger handzagen gebruikt, die heel inefficiënt waren. Nu kan je opteren voor een veel gemakkelijker gereedschap, zoals een kettingzaag. Deze bestaat, net als grasmachines, ook in heel wat variaties. Met of zonder draad, op batterijen, grote of kleine zaagbladen. Het aanbod is groot en dit machine moet je in huis hebben voor grote onderhoudswerken in de tuin.

Welk merk kies ik?

Ook bij tuingereedschap is het assortiment gigantisch en het aantal aanbieders erg groot. Elke fabrikant wil jou overtuigen dat zijn gereedschap het beste is. Aan de hand van de prijs kan je enigszins de kwaliteit inschatten. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk. Het is dan ook een goed idee om de producten van verschillende merken te vergelijken en in verschillende winkels langs te gaan voordat je je keuze maakt.

Related Posts

Leave a Comment