Hoe kan je besparen op water?

by handig5_wp
0 reactie

Hoe kan je besparen op water?

Water hebben wij nodig. Wij gebruiken veel water. We douchen ermee, koken ermee en drinken ervan. We zullen dus kostbaar om moeten gaan met water. Het is daarom ook een slimme oplossing om gebruik te maken van wateropslag. Water kan je prima hergebruiken. Hetzelfde met regenwater. Met hulp van een regenton kan je prima het water hergebruiken. Wateropslag is dus ideaal. Wil jij ook wateropslag? Groenmetwater zorgt ervoor dat jij op een efficiënte manier om kan gaan met water.

Op welke manieren kan je op water besparen?

Het besparen op water kan op vele manieren. Denk bijvoorbeeld aan een spoelonderbreker, een waterbesparende douchekop, waterton of een waterbesparende wasmachine. Voordat je denkt dat je alleen kan besparen op korter douche en een korter wasprogramma, kan je ook heel gemakkelijk water besparen door regen op te vangen met een waterton. Dit is een gemakkelijke en efficiënte manier van water hergebruiken. Onthoud wel dat het niet de bedoeling is om dit water te drinken. Je kan dit water bijvoorbeeld ideaal gebruiken om de tuin water mee te geven. Regenwater is van nature zacht en schoon water. Het is tevens mogelijk om regenwater binnenshuis te gebruiken. Dit water kan je gebruiken bij het doorspoelen van de wc of voor het wasmachine. Om meer gebruik te kunnen maken van hemelwater, kan je ook kiezen voor een hemelwatersysteem. Hiermee kan je ook veel geld mee besparen. 

Wat is een spoelonderbreker?

Een spoelonderbreker is ideaal wanneer je op water wilt besparen. Met een spoelonderbreker kun je zelf bepalen hoeveel water er per spoeling verbruikt wordt. Je hoeft maar op één knop te drukken en het spoelen wordt gestopt. Een spoelontbreker kan je gebruiken op het toilet. Zo kan je soms wel de helft van het water besparen. 

Hoeveel water kan je besparen met een waterbesparende douchekop?

Bij elke douchebeurt verbruik je veel water. Je verbruikt namelijk ongeveer 70 liter water per douchebeurt. Dit is een hoop water en helemaal als je het over een week bekijkt. Je doucht namelijk ook regelmatig. Je verbruikt dus veel liters water. Je kan ook veel minder water verspillen. Dit probleem kan je oplossen door gebruik te maken van een waterbesparende douchekop. Hiermee bespaar je al snel op het water en gas. Zo hoeft er ook minder water verwarmt te worden. Het is dus ook wel een ideale oplossing om veel water te besparen.

Related Posts

Leave a Comment