Tips om lekkages aan uw cv-ketel te voorkomen

by handig5_wp
0 reactie

Lekkage aan je cv-ketel is één van de vervelendste dingen die er zijn. Als er überhaupt iets mis is met je cv-ketel, is dat niet fijn. De kans is groot dat je dan geen warm water hebt, de verwarming afslaat of er ontstaat waterschade. Dit zijn allemaal dingen die je het liefst wil voorkomen. Daarom is het belangrijk om je cv-ketel elk jaar te laten controleren door een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Hiermee kan je een lekkage nooit helemaal voorkomen, maar je hebt dan wel minder kans dat het gebeurt.

Waarom kan een cv-ketel gaan lekken?

Als een cv-ketel lekt, kan dit meerdere oorzaken hebben. Het ligt er vooral aan waar het lekt en wat er precies lekt. Als de cv-ketel bijvoorbeeld condenswater lekt, dan kun je ervan uitgaan dat het overdrukventiel niet meer werkt. Als je cv-ketel aan de onderkant lekt, dan heb je vaak te maken met een ontluchter die kapot is. Als je geen warm water meer hebt, dan kan het zijn dat de warmtewisselaar lekt. De oorzaken kunnen dus nogal verschillen. Het is belangrijk dat je een installateur laat langskomen als de ketel lekt, zodat het probleem opgelost kan worden. Als er niks lekt maar je hebt ook geen warm water, dan is het vaak alleen maar een kwestie van de cv-ketel bijvullen. Eens in de zoveel tijd moet je dit zelf doen, daar hoeft niemand voor langs te komen.

Slotenmaker inschakelen

Heb je geen last van een lekkende cv-ketel, maar van een kapot slot? Dan moet je een slotenmaker inschakelen. Een probleem met je slot is natuurlijk heel vervelend, zeker als je hierdoor niet meer binnen kunt komen in je woning. Of misschien heb je jezelf wel buitengesloten en ligt je sleutel nog binnen op de keukentafel. Dit kan allemaal gebeuren, maar voor je een slotenmaker inschakelt is het belangrijk om op een aantal dingen te letten.

4 punten om op te letten als je een slotenmaker inschakelt

  • Bel niet de eerste slotenmaker die in je Google-zoekresultaten verschijnt. Dit zijn vaak oplichters en hebben betaald om op de eerste plek terecht te komen.
  • Spreek van tevoren de gehele prijs af, dus ook de voorrijkosten en eventuele extra kosten omdat het bijvoorbeeld laat in de avond is.
  • Schakel, als het kan, een lokale slotenmaker in. Vaak kennen meerdere mensen uit de buurt deze ook.
  • Bel het liefst geen slotenmaker waarvan het telefoonnummer begint met 0900 of 0800. Deze zijn vaak niet te vertrouwen.

Natuurlijk is het logisch dat je het liefst zo snel mogelijk een slotenmaker op de stoep wilt hebben staan als je je woning niet in komt, maar zorg ervoor dat je bovenstaande punten in je achterhoofd houdt om een torenhoge rekening te voorkomen. Een valse slotenmaker kan namelijk gemakkelijk €600,- vragen voor een nieuw slot. Omdat het slot er dan waarschijnlijk al in zit, kun je ook geen discussie meer aangaan. Weet daarom met wie je in zee gaat voor je een slotenmaker inschakelt.

 

Related Posts

Leave a Comment