Als hoortoesteldrager wil je het maximale uit je hoorbatterijen halen. Maar weet jij eigenlijk alle handige tips over hoorbatterijen zodat je maximaal ervan kunt genieten? Niet? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij hebben namelijk een aantal handige tips over hoorbatterijen voor je op een rijtje gezet en we delen ze graag met je. Tips over de verschillende soorten hoorbatterijen die er zijn, maar ook tips hoe je de levensduur kunt verlengen en waardoor de levensduur onder andere door beïnvloed wordt.
Welke hoorbatterijen er allemaal zijn
Er zijn allerlei soorten hoorbatterijen te vinden en we snappen dat het lastig kan zijn om te bepalen welke jij nodig hebt. Allereerst is het belangrijk om te controleren welke hoorbatterijen jij nodig hebt voor jouw hoortoestel. Dit wordt aangegeven door een code, bijvoorbeeld 312. 312 batterijen zijn batterijen die bruin van kleur zijn. Er zijn allerlei verschillende merken die 312 batterijen verkoopt, waarvan Rayovac een van de bekendste is. Vervolgens kun je in Google zoeken naar Rayovac Extra Advanced 312. Je krijgt dan allerlei verschillende webshops te zien die dit type batterij verkoopt. Ga een beetje op onderzoek uit en kijk waar deze het goedkoopste is. Als je niet zo van het online bestellen bent, dan kun je natuurlijk ook naar de winkel om daar de batterijen te kopen. Weet je niet welke batterijen je nodig hebt? Breng dan ook een bezoekje aan de winkel en vraag een audicien om met je mee te kijken.
Tips om de levensduur te verlengen
Je wilt natuurlijk het maximale uit de levensduur van de batterij halen. Heb je wel eens gehoord over de 5-minuten regel? Er is onderzoek gedaan naar de zogenoemde 5-minuten regel en wat blijkt? Door 5 minuten te wachten tussen het moment van het verwijderen van de luchtdichte sticker en het plaatsen van de batterij in het hoortoestel, kun je de levensduur met zo’n 80% verlengen. Gemiddeld komt dat neer op zo’n 3 a 4 dagen! Op jaarbasis scheelt dat natuurlijk best wel veel batterijen. Maar hoe komt het eigenlijk dat je de levensduur verlengt met de 5-minuten regel? Elke hoorbatterij heeft een luchtdichte sticker. Zodra je de sticker van de batterij verwijdert komt de batterij in aanraking met lucht. Hierdoor wordt de batterij geactiveerd. Het heeft dus geen nut om de sticker terug te plakken als het per ongeluk is gegaan. Eenmaal geactiveerd blijft geactiveerd. Doordat je 5 minuten wacht met het plaatsen van de batterij in het hoortoestel, kan de batterij meer lucht tot zich nemen. En dat heeft dus een positief effect voor de levensduur.
Factoren die de levensduur beïnvloeden
Er zijn ook een aantal belangrijke factoren die de levensduur beïnvloeden. Bijvoorbeeld als het hoortoestel veel moet bijdragen vanwege een slecht gehoor. De batterij wordt dan intensief gebruikt en logischerwijs heeft dit een effect op de levensduur.