Sleutelen aan de elektrische fiets

by handig5_wp
0 reactie

Als je eenmaal een elektrische fiets hebt, kun je bijna niet meer zonder. Hoe meer je fietst hoe meer je fiets slijt natuurlijk. Hoe kun je je elektrische fiets onderhouden zodat je er zo lang mogelijk plezier van kan hebben?

Op een e-bike zitten meerdere elektrische onderdelen. De fiets wordt aangedreven door een motor die op een accu draait. Op je stuur zit een display. Al deze onderdelen zorgen ervoor dat jouw e-bike zich aan jouw rijgedrag aanpast. Heb je een aantal honderd kilometers gefietst dan is het tijd voor een controle en onderhoudsbeurt. Daarna is het belangrijk om één keer per jaar je fiets na te laten kijken en goed te onderhouden.

Wat kan je zelf doen om je e-bike te onderhouden?

Vooral tijdens de winter is het belangrijk je fiets goed schoon te houden. Je hebt te maken met allerlei weersomstandigheden. Op de fiets zitten onderdelen van chroom en aluminium. Als men de wegen heeft gestrooid om gladheid tegen te gaan is het zaak je fiets schoon te maken. Het wegenzout kan de onderdelen van je fiets aantasten. Is je fiets schoon dan kan je de fiets insmeren met zuurvrije vaseline.

Heb je een model zonder kettingkast dan is het goed om de ketting goed schoon te maken omdat er veel vuil in terecht komt tijdens het fietsen. Daarna kan je de ketting licht invetten. Zorg dat je bandenspanning altijd goed is. Met de juiste bandenspanning bespaar je energie en haal je meer kilometers uit je accu. Ook heb je minder kans op een lekke band.

Zelf onderdelen vervangen

Op het stuur van de e-bike zit het display, een klein computertje met software. Om de software niet te ontregelen kan je hier beter niet zelf aan sleutelen. Je veroorzaakt snel schade als je het display opent. Bovendien vervalt je garantie dan meteen. Als er een lampje kapot is kan je die beter niet zelf vervangen. De dealer weet precies welk lampje erin moet zonder de elektronica te verstoren.

Doe geen dingen die je garantie van de e-bike laten vervallen

Als je een gewone fiets hebt kun je zelf knutselen, maar bij een e-bike is dit anders. De fabrikant heeft de onderdelen uitgekozen die passend zijn voor die fiets. Op dit geheel zit garantie. Als je een andere lamp plaatst en dit veroorzaakt een storing in de software moet je de kosten van de reparatie zelf vergoeden.

Banden plakken

Een lekke band kan je wel zelf plakken als je een elektrische fiets hebt. Let wel op het volgende: bij een voorwielmotor mag je niet zelf het voorwiel eruit halen en bij een achterwielmotor niet zelf het achterwiel. Bij verkeerd onderhoud kan je e-bike defect raken en daardoor vervalt de garantie.

Wil je een Amslod elektrische fiets kopen? Het is handig je eerst te verdiepen in welke fiets je zoekt en wat je ermee wil doen.  Zoek je een stadsfiets of een sportfiets? Natuurlijk wil je weten, voor je een fiets koopt, hoe hij anderen bevalt: fietsen reviews Amslod, en wat men van de kwaliteit en service vindt van dit bedrijf. Het is altijd goed je te informeren als je tot aankoop wil over gaan.

Related Posts

Leave a Comment