Een aantal tips om een kleine tuin in te richten

by handig5_wp
0 reactie

Het inrichten van een kleine tuin is een beetje lastig. Als je het correct doet, kun je van je kleine tuin een fantastische en functionele ruimte maken. Het is niet nodig om een ​​tuinontwerper in te huren. Je kunt dit tuinproject zelf aan. Met een beetje moeite en creativiteit kun je een schattige compacte tuin aanleggen. Je moet selectief zijn bij het kiezen van de planten voor je tuin. Onjuiste plant keuzes kunnen je tuin smal doen lijken. Daarnaast kun je een bamboe tuinstoel plaatsen om een ​​comfortabele zithoek te creëren. Hier zijn enkele tips die je kunt proberen om een ​​kleine tuin op te zetten.

Verticale tuin kan een optie zijn

Omdat de ruimte in de tuin beperkt is, kan het moeilijk zijn om wat planten en bloemen te kweken. Je moet creatief zijn om het plantgebied in te richten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verticale tuin. Dit betekent dat je niet alleen een horizontaal oppervlak op de grond gebruikt om de bloemen te planten. Je kunt ook profiteren van verticale oppervlakken zoals muren of hekken. Een verticale tuin kan je tuin aantrekkelijker maken, omdat het textuur aan de muur kan toevoegen.

Investeer in veelzijdig meubilair

Zelfs als je een kleine tuin hebt, kun je die nog steeds inrichten als een aangename leefruimte. Je kunt wat tuinmeubelen toevoegen. Het kan zijn dat je geen tuinmeubelset in je tuin kunt plaatsen. Dat is niet erg, want je kunt er een enkele loungestoel en een salontafel op plaatsen. Je kunt verschillende meubelstukken mixen en matchen. Deze tuinmeubelen kunnen een statement zijn in je tuin. Je kunt er ook voor kiezen om ruimtebesparende meubels te gebruiken, zoals klapstoelen. Dit type stoel kan gemakkelijk worden opgevouwen en verwijderd wanneer ze niet in gebruik zijn.

De planten verstandig kiezen

Er zijn enkele overwegingen om het type planten voor een kleine tuin te kiezen. De eenvoudigste is beter. Hoe minder planten je hebt, hoe mooier je tuin wordt. Als je te veel planten kweekt, ziet je tuin er rommelig uit. Je kunt een grote plant als middelpunt kiezen. Dan moet je rekening houden met de balans en verhouding. Het kiezen van de kleur is ook essentieel. Je moet de planten beperken tot drie kleuren. Let ook op het onderhoud van de plant. Als je het druk hebt, zorg er dan voor dat je planten kiest die niet veel verzorging nodig hebben.

Gebruik van containers en hangende potten

In plaats van de bloemen en planten op de grond te laten groeien, is het beter om ze in potten te planten. Potten zijn draagbaar. Je kunt de planten dus gemakkelijk verplaatsen. Door de bloemen in de potten te planten, wordt het onderhoud van de tuin gemakkelijker. De potten kunnen ook kleur toevoegen aan je tuin. Je kunt niet alleen bloemen planten, maar je kunt ook groenten, fruit of kruiden op de potten kweken. Het is de eenvoudige manier om je tuin functioneel te maken. Wanneer de ruimte beperkt is, kun je ervoor kiezen om de potten op te hangen. Zo heb je meer ruimte in je kleine tuin.

Related Posts

Leave a Comment