De grootste irritaties tijdens het klussen

by handig5_wp
0 reactie

Klussen is vaak een stressvolle bezigheid. Of het nou de man of de vrouw is die de klusser is in huis, irritaties ontstaan er altijd. Het is niet voor niks dat ze zeggen dat het in elkaar zetten van een IKEA-kast een grote relatietest is. Wat zijn nou de grootste irritaties die tijdens het klussen ontstaan?

De klus niet afmaken

Allemaal kennen we wel de programma’s zoals ‘Help, mijn man is klusser’. Gezinnen die jarenlang in een bouwval leven, omdat (meestal) de man te trots is om de klus uit handen te geven, terwijl hij er eigenlijk geen tijd voor heeft. In het begin is dat allemaal nog wel te overzien, maar als je maandenlang of soms zelfs jarenlang in een bouwval moet leven, soms zelfs zonder een keuken of badkamer, beginnen de irritaties op te lopen. Belangrijk is wel om met elkaar te blijven praten en elkaars belangen niet uit het oog te verliezen. Als je niet meer blijft praten, dan verlies je elkaar uit het oog.

Eigenwijs zijn

Vaak denken mannen dat ze wel snappen wat ze moeten doen, en vergeten daarom de gebruiksaanwijzing door te lezen. Achteraf komen ze erachter dat er ergens een foutje is gemaakt, waardoor alles weer opnieuw gedaan moet worden. Uiteindelijk is je geduld daarin op, raak je gefrustreerd en ben je er helemaal klaar mee. Vaak gaat het in deze situaties hard tegen hard en lopen de gemoederen hoog op. Neem dus voordat je gaat beginnen aan een klus alles rustig en goed door, om te voorkomen dat je later een foutje maakt.

Niet het juiste materiaal

Je kent het wel. Je zit lekker in een klus en je komt erachter dat je die ene boormachine of dat ene schroefje nodig hebt. En je raadt het al, net dat ene formaat heb je niet. Je kan weer naar de bouwmarkt toe. Met een beetje pech gebeurt dat meerdere keren per dag, en voor je het weet sta je drie keer op een dag in de bouwmarkt. Uiteindelijk raak je daar zwaar geïrriteerd van, en dat wil je voorkomen. Neem voordat je begint even rustig de tijd om te inventariseren wat je allemaal nodig hebt, wat je daarvan zelf al hebt en wat je eventueel nog moet kopen. Als je dat in kaart hebt, kan je naar de bouwmarkt om in een keer te kopen wat je moet kopen. Uiteindelijk scheelt dat heel veel tijd en vooral heel veel frustraties en irritaties.

Zijn de irritaties tijdens het klussen toch zo hoog opgelopen dat je er niet meer tegen kan en een scheiding wil aanvragen? Schakel dan een mediator uit Den Bosch in.

Related Posts

Leave a Comment