Handige hulpmiddelen bij een verhuizing

by handig5_wp
0 reactie

Verhuizen is zwaar werk, want het vergt veel fysieke inspanning. Het overbrengen van een complete huisraad naar een nieuw huis is zwaar. Je moet veel sjouwen, lopen, tillen en misschien ook wel trappen op en af. Daarom moet je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken. Gelukkig zijn er inmiddels heel veel handige hulpmiddelen op de markt, die het verhuizen zo makkelijk mogelijk maken.

Verhuislift

Woon je in een appartement op een hogere verdieping? Dan is het zeer aan te raden om een verhuislift te regelen. Het kost misschien wat, maar achteraf zul je er zeker geen spijt van hebben. Het is zo makkelijk om niet alle dozen en meubels de trap af te hoeven tillen. Een verhuislift installeer je tegen een van de ramen en daar wordt een soort plateautje op bevestigd. Alles wat naar beneden moet kan je op dat plateautje neerzetten en beneden er weer van af halen. Dit scheelt heel veel tijd, gedoe en frustraties van meubels die net niet fijn door het trapgat passen.

Steekkarretje

Dozen zijn vaak relatief makkelijk te tillen, zolang je ze niet te vol pakt. Meubels daarentegen, zijn vaak groot, log en zwaar. Een steekkarretje is daarom ideaal. Je zet er bijvoorbeeld een koelkast op, en dan kan je deze koelkast zelfs in je eentje relatief makkelijk te verplaatsen. Je hoeft niet te tillen, maar je kan er gewoon mee rollen. Het is ook beter voor je rug om niet al te zwaar te tillen. Je kan het steekkarretje ook gebruiken om een stapel dozen op te zetten. Dat scheelt toch weer een paar keer extra lopen.

Opvulmateriaal

Tijdens een verhuizing zal er ook breekbaar spul verhuisd moeten worden, zoals borden, servies en ander glaswerk. Een verhuisdoos krijg je nooit helemaal exact goed gevuld, waardoor er altijd lege ruimte over blijft. Door die lege ruimte kunnen de spullen gaan schuiven of omvallen, wat de kans vergroot dat ze breken. Dat wil je natuurlijk niet. Het is daarom handig om opvulmateriaal te hebben, bijvoorbeeld bubbeltjesplastic of kranten. Glaswerk kan je sowieso het beste eerst in kranten wikkelen, want dan zijn ze beter bestendig tegen schokken. Vervolgens kan je de lege ruimte opvullen met proppen kranten, waardoor het glaswerk niet meer verschuift in de doos.

Wil jij graag verhuizen maar heb je je droomhuis nog niet gevonden? Deze makelaar uit Apeldoorn kan je helpen om je droomhuis te vinden.

Related Posts

Leave a Comment