Aluminium oprijplaten aanhanger

Zoek jij nog nieuwe oprijplaten voor jouw aanhanger om bijvoorbeeld jouw auto erop te kunnen rijden? In deze blog gaan wij jou zoveel mogelijk informatie vertellen over oprijplaten en de materialen zoals aluminium oprijplaten. Oprijplaten zijn ideaal voor het op en afrijden van jouw voertuigen en de markt is ruim voor aluminium oprijplaten. 

In de meeste aanhangers zit een schacht voor oprijplaten geïntegreerd!

Stalen, kunststof of aluminium oprijplaten

Oprijplaten zijn te koop in verschillende materialen, elk materiaal is anders en voor andere gebruikers bestemd. Zo zijn aluminium oprijplaten vrij licht en kan je er gemakkelijk mee rondsjouwen. Een aantal aluminium oprijplaten hebben ook handvaten om het sjouwen gemakkelijker te maken. Aluminium oprijplaten roesten ook niet, dit maakt ze dus extreem duurzaam en bij goed gebruik gaan ze jaren mee.

Kunststoffen oprijplaten zijn net als aluminium oprijplaten redelijk licht, hierdoor zijn ze ook makkelijk om mee te werken. De prijs is ook aan de verleidelijke kant, aangezien de kunststof oprijplaten vaak goedkoper zijn dan stalen en aluminium oprijplaten. Ook zijn ze bij goed gebruik erg duurzaam en gaan ze jaren mee. 

De stalen oprijplaten zijn zwaarder dan kunststoffen en aluminium oprijplaten. Deze oprijplaten hebben vaak het grootste laadvermogen en zijn het stevigst. Voor de zware lading zijn deze oprijplaten ideaal, het enige is dat deze roesten. Dit kan je voorkomen door roestvrijstalen oprijplaten of gegalvaniseerde oprijplaten te kopen, maar blijf deze goed opbergen. 

De goedkoopste optie is altijd leuk, maar niet altijd de beste optie. Het materiaal en laadvermogen is redelijk cruciaal voor het veilig oprijden van jouw voertuigen. Dus neem voor zware lading altijd de sterkste oprijplaten zoals stalen. Ook speelt de lengte van de oprijplaat mee, hoe langer de oprijplaat, hoe minder de belasting is. De oprijplaten kunnen breken als de oprijhoek te steil is. 

Afmetingen oprijplaten

Bij het berekenen van de lengte van de oprijplaat zijn de oprijhoek, belasting en het laadvermogen van belang. Met de volgende formule bereken je de lengte van de oprijplaat: het voertuig heeft een oprijhoogte van 45 cm met een stijging van 30%, vul dit dan op deze manier in; oprijhoogte (45 cm) : de maximale hellingshoek (30%) x 100 = de lengte van de oprijplaten. 

Rechte, gebogen of opklapbare oprijplaat

Vaak denken mensen dat oprijplaten alleen recht kunnen zijn, maar dit is niet helemaal waar. Je kan er namelijk ook voor kiezen om opklapbare of gebogen oprijplaten te kopen. Gebogen aluminium oprijplaten zijn voor het gebruik van lage voertuigen en machines, deze aluminium oprijplaten zorgen ervoor dat er geen zogeheten ‘diepe hoek’ kan ontstaan tussen het hoogste punt van de oprijplaten en de laadklep van de aanhanger. De opklapbare oprijplaten zijn gemakkelijk op t bergen omdat het minder lengte inneemt, deze oprijplaten kan je eenvoudig in je schuur zetten of plaatsen in jouw disselkist. 

Aluminium oprijplaten van Aanhangwagendirect

Weet jij al welke oprijplaten geschikt zijn voor jouw doeleinden? Ga dan naar Aanhangwagendirect.nl! Zij bieden een ruim assortiment aan oprijplaten. Weet jij nog niet zeker welke oprijplaat jij moet hebben of welke afmetingen jouw aluminium oprijplaten moeten hebben? Neem dan contact op met de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Related Posts

Leave a Comment