Alles in de gaten houden. Maar hoe?

by handig5_wp
0 reactie

Er komt een hoop ellende op je af wanneer je slachtoffer wordt van een brand, gaslek of inbraak. Natuurlijk kun je denken dat dit jou niet overkomt, maar hoe weet je dat?

Nou… niet. Daar heb je geen idee van en dat is ook niet mogelijk. Je kunt je best doen om bepaalde onaangename gebeurtenissen te voorkomen maar ze helemaal uitsluiten zal je gewoonweg niet lukken. Uiteraard is het wel heel belangrijk dat je alles in het werk stelt om jezelf en je directe omgeving zo goed mogelijk te beveiligen. Dat zal ook wel moeten, aangezien verzekeraars vaak alleen uitkeren wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Bijvoorbeeld brand- en inbraakpreventie.

Natuurlijk is een heel alarmsysteem niet gratis. Maar het gevoel van comfort, veiligheid en zorgeloosheid dat je ervoor terugkrijgt is absoluut onbetaalbaar. Er zijn verschillende onderdelen die onderdeel uit kunnen maken van je beveiligingssysteem. Denk aan camera’s, recorders, intercoms, sensoren en nog veel meer. Uiteraard is het heel belangrijk dat je hierbij kiest voor de beste merken. Met AJAX, Dahua, Nedis en Hikvision kun je bijvoorbeeld eigenlijk al geen foute keuze maken. Hiermee heb je alleen maar waar voor je geld. Bovendien zijn er verschillende combinaties mogelijk!

Alarmsystemen

Want wat is nou een alarmsysteem? Dat is eigenlijk niks meer of minder dan een groep componenten die er samen voor zorgen dat jij altijd en overal zicht hebt op de zaak. En daarmee bedoelen we je kantoor- of bedrijfspand. Of zelfs je woning, natuurlijk.

Wellicht heb je al het een en ander geïnstalleerd. Moet je dat dan allemaal vervangen? Nee, alleen het hoognodige. Dankzij een High Definition Composite Video Interface (HDCVI) systeem kun je analoge onderdelen aan digitale koppelen. Dat betekent dat jij profiteert van de volledige beeldkwaliteit van je nieuwe camera’s, maar de beelden opslaat op de recorders die je al had. Op deze manier bespaar je ook nog eens behoorlijk wat kosten.

Een andere manier om dat te doen is geen standaard pakket aanschaffen. Kies in plaats daarvan alleen voor maatwerk. Dat wil zeggen dat je geen groot geld moet uitgeven aan pakketten die allemaal onderdelen bevatten die je helemaal niet nodig hebt. In plaats daarvan koop je alleen de camera’s, recorders, lampen en andere elektronica waar jouw specifieke situatie om vraagt. Mocht je niet helemaal zeker zijn over de geschikte inhoud, dan kun je die altijd nog met een expert bespreken.

Installatie

Heb jij een plug & play systeem aangeschaft? Dan betekent dit dat je de onderdelen heel gemakkelijk zelf kunt installeren. Dat vereist meestal niet veel denkwerk voor mensen die ook maar een beetje technische kennis bezitten. Maar in andere gevallen – en dat wordt bij aanschaf meestal wel vermeld – komt er toch echt een monteur aan te pas. Want alleen experts mogen met bepaalde systemen omgaan. Zo weet je trouwens wel meteen zeker dat de installatie professioneel gebeurt.

Related Posts

Leave a Comment