Wanneer gebruik je welk absorptiemateriaal?

by handig5_wp
0 reactie

Als je ooit een lekkage hebt is het belangrijk dat je dat op de juiste manier weet droog te maken. Zorg er daarom altijd voor dat je het juiste absorptiemateriaal snel bij de hand hebt en niet eerst tien verschillende kasten bij langs moet. Er zijn vele soorten absorptiemateriaal en dat maakt de keuze niet gemakkelijker. Waar je je keuze op moet baseren is de grootte van het lek en de ondergrond waar het lek ligt. In dit artikel vind je welke absorptiematerialen je moet gebruiken bij welk lek.

De absorptiedoeken

Dit soort doeken zijn er vooral om niet hele grote lekkages te absorberen op normale ondergronden. Er zijn drie verschillende absorptiedoeken, je hebt de universele doeken, de olie absorptiedoeken en absorberende doeken voor chemische vloeistoffen. Daarnaast zijn er ook nog verschillende versies van de doeken met light, medium en heavy. Dit soort doeken nemen per kilo maar liefst 18 kilo aan vloeistof op. Als je dit gaat vergelijken met de korrels die per een kilo één liter opnemen is dit een wereld van verschil. De absorptiedoeken laten geen stof achter, dus is het eigenlijk perfect voor op de werkvloer!

Absorptiekorrels

Dit zijn kleine steentjes die vloeistof in zich opnemen en het grote voordeel is dat de korrels uiteindelijk eenvoudig te verwijderen zijn. Deze absorptiekorrels worden vooral gebruikt voor het oplossen van zure, vetten, olie en andere vloeibare chemicaliën. Na gebruik hiervan is de vloer snel weer droog. Je kunt de korrels meteen inzetten of combineren met de doeken en daarna de korrels gebruiken. Vaak worden de korrels gebruikt samen met absorptiematten. De matten zorgen dan voor antislip. De korrels zijn dan wel makkelijk op te ruimen, maar als er veel mensen doorheen lopen. Bestaat de kans dat de korrels alsnog over de hele werkvloer terecht komen, omdat het onder de schoenen blijft vastzitten.

Lekkages voorkomen

Door lekkages te willen voorkomen, pak je het probleem bij de nek vast. In theorie heb je dan helemaal geen absorptiemateriaal nodig, ook al is het beter dat je dat natuurlijk altijd bij de hand hebt. Lekkages voorkom je door opvangbakken, de naam zegt het al het is letterlijk een bak die lekkages opvangt. Vooral als je met giftige stoffen werkt, is het belangrijk dat je de nodige maatregelen voor de veiligheid van je werknemers. Door een opvangbak te gebruiken bespaar je tijd en geld op schoonmaakwerk en voorkom je schade aan het pand en aan het materiaal.

Related Posts

Leave a Comment