5 tips voor het kiezen van de juiste kleur voor jouw huis

by handig5_wp
0 reactie

Chromatische beslissingen beïnvloeden de stemming en moeten passen bij de levensstijl van de bewoners.

Of het nu gaat om het uitgangspunt of de laatste keuze van de decoratie, de kleur van de muur is van fundamenteel belang om de sfeer van het huis samen te stellen. Het lijkt slechts een detail, maar kleuren hebben direct invloed op het welzijn van de woning. De invloed is niet beperkt tot kleuren, maar ook tot texturen en prints. Met andere woorden, de manier waarop ze worden toegepast wordt ook geassocieerd met chromatische sensaties.

Dus, voordat je de verfblikken koopt, stellen we alles samen wat je moet weten om jouw kleurkeuze goed te maken. Kijk eens aan!

1. Analyseer jouw ruimte

Let op de omgeving waarin je de muur wilt schilderen. Wat zijn de tonen van de meubels? En de decoratie objecten? Dit helpt je om de invloed van kleuren op de decoratie te begrijpen en hoe je de meubels die je al heeft kunt aanpassen.

Houd rekening met de persoonlijke smaak van de bewoners van het huis. Elk van hen reageert op een bepaalde manier op de tonen en intensiteiten.

2. De effecten van kleuren aanpassen aan de omgeving

Je houdt van rood en je wou dat je kamer een gekleurde muur had. Houd er rekening mee dat de keuze jouw slaap kan beïnvloeden, aangezien warmere kleuren meestal stimulerend zijn, terwijl koudere kleuren kalmeren en je helpen uit te rusten. Als je de kleur niet wilt opgeven, kan het een alternatief zijn om deze in jouw woonkamer of kantoor te plaatsen.

3. Controleer de verlichting

De kleuren veranderen “gedrag” afhankelijk van de verlichting. Dit komt omdat witte lampen de kleuren oplichten, terwijl gele lampen de kleuren kunnen intensiveren en opwarmen. Gekleurde gloeilampen daarentegen kunnen de tint van de muur volledig veranderen.

4. Hebben bij de hand de chromatische cirkel


Gebruikt in de mode, het ontwerp en natuurlijk de architectuur en decoratie, helpt de chromatische cirkel om de beste combinatie van kleuren te identificeren. De eenvoudigste versie bestaat uit 12 kleuren: de drie primaire, de drie secundaire en de zes tertiaire.

Hiermee is het mogelijk om snel te bepalen welke kleuren complementair zijn (die tegenover elkaar staan in de cirkel), welke analoog zijn (tinten die naast elkaar liggen), en welke andere combinaties.

5. Zoek naar inspiratie


Voordat je begint, verzamel foto’s van omgevingen met de kleuren die je in gedachten heeft. Real life referenties zullen je een dimensie geven van wat je wilt en of de combinatie van kleuren het gewenste effect zal hebben.

De markt heeft tal van merken van verven en afwerkingen voor jouw huis, waaronder Trimetal die producten van hoge kwaliteit en duurzaamheid biedt. Zeker een geweldige optie om jouw huis te vernieuwen.

Related Posts

Leave a Comment