Wat zijn de populairste haagsoorten?

by handig5_wp
0 reactie

De haag: het is de meest geschikte plantopstelling als je waarde hecht aan privacy en beschutting. Met een haag creëer je een natuurlijke barricade die jouw tuin en erf afsluit van de buitenwereld. Maar ‘dé haag’ bestaat niet; er zijn veel verschillende haagsoorten die afhankelijk van jouw situatie allemaal erg geschikt om in je tuin te plaatsen. Ondanks al deze verschillende soorten zijn er toch een aantal haagsoorten die met kop en schouders (of is het met steel en blad?) boven de andere soorten uitsteken. Welke haagsoorten dat zijn? Dat lees je in dit blog.

Populaire haagsoorten

Zoals gezegd zijn er dus meerdere haagsoorten die als populair aangemerkt kunnen worden. Maar wat verstaan we eigenlijk onder populaire haagsoorten? Heel simpel, dit zijn de soorten die je het meest tegen zult komen in de Nederlandse tuinen. Dit zijn dan ook de haagplanten die het vaakst verkocht worden. Dit maakt het eenvoudig om onderscheid te maken tussen de meest populaire soorten en de minder populaire soorten. De bekendste haagsoorten zijn die van de laurierfamilie, de coniferen en de taxus. Deze soorten zijn weer onder te verdelen in specifieke soorten, zoals de Portugese laurier, de taxus Baccata en de Levensboom Smaragd.

Welke kenmerken maken deze hagen zo goed?

Nu vraag jij je natuurlijk af waarom juist deze hagen zo populair zijn. Berust het allemaal op toeval? Nee, dat zeker niet. De drie bovengenoemde soorten hebben namelijk iets met elkaar gemeen. Het zijn allen wintergroene haagsoorten, die goed gedijen in ons klimaat en tot zeer redelijke hoogtes kunnen groeien. Deze kenmerken zijn de perfecte mix voor het gemiddelde huishouden, waar functie en uitstraling in balans zijn. Deze populaire haagsoorten zien er niet alleen goed uit, ze garanderen het hele jaar door optimale privacy en beschutting. Wat kun je nog meer van een haag verwachten?

Welke soort past het best in jouw tuin?

Nu wil jij natuurlijk weten welke haagsoort het beste bij jouw tuin past. Dat is een goede vraag die, met onvoldoende achtergrondkennis, lastig te beantwoorden is. Toch kunnen we je wel enigszins helpen bij het beantwoorden van deze vraag. De coniferen groeien het hardst en worden het grootst en zijn daarom uitermate geschikt voor grote tuinen. De taxus is in een bijzondere vorm te snoeien en past goed bij siertuinen. De lauriersoorten zijn echte allrounders en passen eigenlijk bij iedere tuin. Er zijn zowel snelgroeiende als langzaam groeiende lauriersoorten en ze hebben een belangrijk voordeel ten opzichte van de andere soorten: je kunt ze zonder zorgen terugsnoeien.

Related Posts

Leave a Comment