5 manieren om je zwembad te beschermen tegen de winter

by handig5_wp
0 reactie

Heb je een zwembad in de tuin staan dan wil je daar de volgende zomer natuurlijk ook weer volop van genieten. Het is dan wel belangrijk dat je in de winter maatregelen neemt om je zwembad te beschermen. Bijvoorbeeld met het afdekken van het water met een afdekzeil zwembad dat verkrijgbaar is bij Zwembadgigant. Zo zijn er meerdere manieren om je zwembad, voordat de echte winter komt, te beschermen en welke dat zijn, ontdek je hier.

1. Creëer de ideale waterbalans

Het zwemwater is waarschijnlijk al lange tijd niet gebruikt en daarom is het in het kader van bescherming van je zwembad belangrijk er even aandacht aan te besteden. Verwijder bijvoorbeeld vuil als bladeren en takjes uit het water. Om de waterbalans op peil te brengen, voeg je de nodige chemicaliën toe, zoals pH min-plus en chloor.

2. Breng het waterpeil naar beneden

Het is eveneens belangrijk om de inbouwdelen van je zwembad tegen vorst te beschermen. Denk daarbij aan een skimmer of inspuiter die door vorst mogelijk beschadigd raken. Het is daarom aan te raden om het zwembad leeg te pompen tot net onder het niveau van de hoogstgelegen skimmer en inspuiter. Deze klus is onder meer uit te voeren met een dompelpomp.

3. Bescherm de zandfilterpomp

Er zijn meerdere onderdelen van je zwembad die gevoelig zijn voor vorst en andere winterse invloeden. Zo kan er door vorst een breuk ontstaan in het zandfilter. Haal het water uit de filterpomp en koppel de onderdelen van de technische installatie los, zoals de O-ringen.

4. Sluit de leidingen af

Na het loskoppelen van de onderdelen van de technische installatie in de hiervoor genoemde stap, blaas je eerst de leidingen droog. Hiervoor kan je een compressor gebruiken. Daarna sluit je de leidingen af met een zogenoemde winterplug. Deze stop je onder meer in de aansluiting voor de waterstofzuiger en in de inspuiters. Je kan eventueel ook nog zogenoemde winterdrijvers in het zwembad plaatsen om tijdens vorst het water uit te laten zetten.

5. Dek het water af met afdekzeil zwembad

Je bent bijna klaar met het gereedmaken van het zwembad voor de winter. De laatste stap bestaat uit het afdekken een afdekzeil zwembad. Eventueel voeg je eerst nog speciale vloeistof toe aan het water om de groei van algen tegen te gaan en kalkafzetting te beperken. Houd bij de aanschaf van een afdekzeil verder in ieder geval rekening met de afmeting.

Related Posts

Leave a Comment