3 redenen om een stapelbed voor de kinderkamer te kopen!

by handig5_wp
0 reactie

Een stapelbed is voor veel kinderen de ultieme droom. Toch twijfelen de meeste ouders of de aanschaf hiervan wel zo verstandig is. Zo speelt veiligheid een belangrijke rol. Wat nou als je kind plotseling van zijn of haar hoge bed valt? Zijn de gevolgen dan wel te overzien? Als je kind dit echter heel graag wilt, begrijpen wij heel goed dat je de verschillende voor- en nadelen goed tegen elkaar af wilt wegen. Maar waarom zou je nu juist wél voor een stapelbed kiezen? Voordat je alvast een matras bij Weidswonenenslapen koopt, raden wij dan ook eerst aan om je in de volgende 3 voordelen te verdiepen. Zo helpen we jou een weloverwogen keuze te maken. 

1.    Meerdere kinderen op één kamer


Wanneer je kiest voor een stapelbed is het gemakkelijker om meerdere kinderen op dezelfde kamer te laten slapen. Dat is natuurlijk ontzettend fijn als je over te weinig kamers in huis beschikt en er binnenkort gezinsuitbreiding op de planning staat. Ook wanneer je een extra thuiskantoor in wil richten en hierdoor meer ruimte nodig hebt, kan het delen van een kinderkamer een prima oplossing zijn.

Ook wanneer je slechts één kind hebt kan een stapelbed een fijne oplossing zijn. Zeker wanneer deze graag logeetjes ontvangt. Zo hoef je niet telkens een matras op de grond te leggen of weer de nieuwe dekbedden online bij Weidswonenenslapen aan te schaffen. Maar beschikt hij of zij altijd over extra ruimte in de slaapkamer om vriendjes en vriendinnetjes te ontvangen.

2.    Meer ruimte in de kinderkamer

Kies je voor een stapelbed of hoogslaper? Dan creëer je direct meer ruimte in de kinderkamer. Je hoeft immers geen twee losse bedden neer te zetten. Bovendien kan je bij een hoogslaper vaak ook nog eens onder het bed meubels plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een bureau of speelhoekje. Ideaal voor kleinere kinderkamers. Bovendien is het voor kinderen vaak ook nog eens een klein feestje om in een stapelbed of hoogslaper te slapen.

3.    Stapelbed met hoge randen

Veel ouders vinden het spannend om hun kinderen in een stapelbed te laten slapen. Als ze niet helemaal wakker zijn, kunnen ze immers gemakkelijk van het trapje af vallen. Bovendien kunnen ze ook tijdens het draaien uit bed rollen. Gelukkig zijn hier eenvoudige oplossingen voor te bedenken. Zo bestaan er tegenwoordig speciale stapelbedden met opstaande randen. Hierdoor kan je kind er niet zo gemakkelijk uitvallen en beschik je over extra bescherming.

Bovendien is het belangrijk om met de leeftijd van je kind rekening te houden. Zo worden stapelbedden afgeraden bij zeer jonge kinderen, omdat deze meestal minder bewust zijn van hun bewegingen in bed. Bovendien kunnen ze afstanden minder goed inschatten, waardoor mogelijk gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Let er bij de aanschaf van een stapelbed van Weidswonenenslapen dan ook goed op dat de trap voldoende verstevigd is en dat je kind niet te jong is om in dit bed te slapen. Zo verklein je de risico’s en beleeft je kind optimaal plezier van zijn of haar nieuwe bed.

Related Posts

Leave a Comment