Wat moet ik met mijn oude boot? Dit zijn de mogelijkheden

by handig5_wp
0 reactie

Vergt jouw oude boot steeds meer onderhoud? Maar heb je hier eigenlijk helemaal geen tijd voor? Of misschien heb je inmiddels een nieuw vaartuig aangeschaft en weet je niet zo goed wat je met je oude sloep of motorboot moet? Zoals je misschien wel hebt gemerkt, liggen er steeds meer oude boten in de havens van Nederland. Soms is de eigenaar met de noorderzon vertrokken en wordt het vaartuig nooit meer aangeraakt. Dit is natuurlijk zonde en erg slecht voor het milieu. Maar wat kun je nu het beste doen met je verouderde schip? 

Waarom een oude boot opruimen?

Heb je je boot al een hele tijd niet gebruikt? En heb je ook het onderhoud een paar keer overgeslagen? Oude schepen kunnen voor veel problemen zorgen, zeker als er geen onderhoud meer aan wordt gepleegd. Denk hierbij aan motorproblemen, het ontstaan van roest en interne storingen. Om dit op te lossen, zul je een hoop geld moeten investeren. Dit is het echter niet altijd meer waard. 

Maar wat doe je nu met de boot? Laat je deze gewoon liggen in de haven of staan op een staplek? Nee, je kunt het vaartuig beter laten opruimen. Zo voorkom je dat deze gaat zinken en bespaar je de omgeving een hoop problemen. Want met een gezonken boot ben je nog verder van huis. 

Oude boot verkopen: lukt dat nog?

Oké, je wilt van je oude boot af, maar hoe doe je dit? De meeste mensen denken natuurlijk allereerst aan het verkopen van het vaartuig. Dit kun je uiteraard altijd proberen, maar er staan honderden verouderde vaartuigen te koop op Marktplaats. Bovendien kost het opknappen van een schip erg veel geld, wat veel mensen liever investeren in een tweedehands of nieuwe boot. Om jezelf een hoop moeite te besparen, kun je je oude sloep, motor- of zeilboot laten opruimen door een professioneel bedrijf. Soms krijg je hier ook nog geld voor!

Schakel een professioneel bedrijf in 

Een oude boot opruimen is een specialistisch klusje. Je kunt natuurlijk zelf wel een aantal bruikbare onderdelen uit het vaartuig halen, maar de rest moet je toch echt over laten aan een specialist. Bovendien gelden er strenge regels voor het slopen van een boot in Nederland. Ga dus zeker niet zelf aan de slag, maar laat een professional dit doen. Deze specialist zorgt ervoor dat alle materialen gerecycled worden, en dit ook nog eens op een milieuvriendelijke manier. 

Related Posts

Leave a Comment