Met droge zomers en stijgende temperaturen, wordt het moeilijker en moeilijker om op moeder natuur te rekenen voor het leveren van voldoende water voor je planten. Daarom kiezen veel mensen ervoor om over te gaan op een beregeningsinstallatie. Deze installatie zorgt er namelijk voor dat je helemaal geen zorgen hoeft te hebben over de regen; het water komt namelijk gewoon uit een natuurlijke bron en is daarmee altijd beschikbaar. Maar wat maakt deze installatie verder populair?

 

De duurzaamheid

Ooit wel eens met de tuinslang je planten bewaterd? Duurt lang he? Dat is precies het probleem van deze vorm van water geven. Het is een buitengewoon tijdrovende klus, die ook heel veel van je leidingwater nodig heeft. En dat is – zeker in tijden van grote droogte – gewoon erg onwenselijk. Als het echt te droog wordt, zal de gemeente zelfs een oproep doen om vooral zo weinig mogelijk water te gebruiken, om de druk niet te verminderen. Door water te gebruiken uit een natuurlijke bron, omzeil je dat probleem volledig. Een beregeningsinstallatie kan water pompen uit een sloot of meertje, maar als je die niet in de buurt hebt, kan je ook gebruik maken van grondwater. Dit zit op verschillende diepten en wordt bereikt met een bronboring. Na de boring wordt een filter geplaatst, die ervoor zorgt dat het water schoon is als het de planten bereikt. Dit alles maakt van een beregeningsinstallatie een zeer duurzame investering, die er ook nog eens voor zorgt dat je planten er prachtig bij liggen.

 

Het gemak

Onderhoud aan je tuin kost altijd flink wat tijd, maar een beregening aanleggen levert daarna een enorme hoeveelheid rust en gemak op. Veel van deze installaties kunnen namelijk volautomatisch hun werk doen, zodat je niets anders hoeft te doen dan ontspannen en genieten van je bloeiende tuin. Dat betekent dat de sproeiers aangaan als dat nodig is, of wanneer je van tevoren hebt aangegeven dat ze moeten werken. Dit zorgt er weer voor dat je je hier verder niet mee bezig hoeft te houden, omdat de installatie het werk voor je doet. Dit gemak betekent dat je je tijd niet hoeft te besteden aan het nathouden van je planten, maar dus kunt gebruiken voor iets anders. Wij stellen voor om gewoon lekker in de zon te liggen en te genieten van je bloeiende planten, die goed gevoed net zoveel plezier ervaren van de zon als jij.

 

De keuze

Zoals gezegd kan je een beregeningsinstallatie volautomatisch laten werken. Dit gebeurt door middel van beregeningscomputers, die je helemaal naar je eigen wensen kunt programmeren. Je kan ze zelfs zo instellen, dat ze rekening houden met de weersomstandigheden. Dan blijven de sproeiers uit als er regen in de lucht hangt. Je kan er echter ook voor kiezen om de installatie wat minder high tech te maken en de sproeiers gewoon handmatig in te stellen. Ook is er veel keuze als het gaat om de verschillende pompen en ander materiaal; je kan een installatie zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Related Posts

Leave a Comment