Tips bij het zelf aanleggen van een oprit 

by handig5_wp
0 reactie

Bij thuiskomst is de oprit het eerste wat je ziet. Soms is die oprit zelfs heel lang. Dat zie je bijvoorbeeld terug bij boerderijen. De oprit is het visitekaartje van jouw woning. Dit is niet alleen het eerste wat jij ziet als je naar huis gaat, maar ook wat bezoekers zullen zien. Toch zien we dat het aanleggen van de oprit vaak opzij wordt geschoven. Een klusje dat ooit wel gedaan gaat worden, maar wat niet de prioriteit heeft. Zonde, want een mooie oprit ziet er niet alleen fantastisch uit, maar biedt ook nog tal van andere voordelen. Bovendien is het ook een fijne klus om zelf te kunnen doen. 

Ben jij van plan om binnenkort toch echt aan de oprit te gaan beginnen? En wil je dit liever geheel zelf uitvoeren? Dan is het fijn om te weten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zetten we een aantal tips bij het zelf aanleggen van de oprit op een rijtje. Hier moet je op letten. 

Maak gebruik van halfverharding 


Heb je al eens gehoord van halfverharding? Nee? Dan wordt het tijd om daar verandering in te brengen. Dit is namelijk een uitstekend materiaal om te gebruiken bij de aanleg van jouw oprit. Halfverharding is eigenlijk een heel breed begrip. Er is veel mogelijk. Meestal is er sprake van een combinatie tussen steensoorten en natuurlijke vergruisde producten. Doordat er heel veel mogelijk is, beschik je over talloze verschillende stijlen en kleuren om uit te kiezen. Zo stel je de oprit geheel naar eigen wens samen. 

 

Halfverharding biedt tal van voordelen. Op de eerste plaats voor het milieu. Het is een zeer duurzaam product. Daarnaast biedt het ook nog eens een geheel natuurlijke uitstraling, zonder de nadelen van veel andere natuurproducten. Ook het risico op plasvorming neemt af, doordat de halfverharding veel meer water doorlaat dan bijvoorbeeld tegels of andere materialen. 

Ben je dus op zoek naar een natuurlijk alternatief voor bestrating? Dan is een graustabiel halfverharding een prima keuze.  

Plan van aanpak 


Nu je weet welk materiaal je gaat gebruiken, is het ook tijd om een plan van aanpak te maken. Want hoe ga je straks te werk? Waar moet je alles plaatsen? Hoe kan het materiaal op de juiste manier worden verwerkt? Heb je extra hulp nodig bij het aanleggen van de oprit? Ander gereedschap of misschien zelfs wel machines?

Zet alles voor jezelf op een rijtje en schakel waar nodig hulp in. Ze zeggen niet voor niets: een goede voorbereiding is het halve werk. 

Stabiele ondergrond 


Voordat de oprit aangelegd kan worden, is het allereerst belangrijk om voor een stabiele ondergrond te zorgen. Welk fundament noodzakelijk is, is geheel afhankelijk van het soort materiaal dat je kiest. Meestal wordt gekozen voor een dik zandbed. Weet je dat er waarschijnlijk veel onkruid omhoog kan komen? Dan kun je ook overwegen om nog een extra anti-worteldoek onder de oprit te plaatsen. Dat scheelt weer veel extra werk in het voorjaar. 

Related Posts

Leave a Comment