Oprijplaten voor je aanhangwagen

by handig5_wp
0 reactie

Wil je machines of voertuigen laden en lossen op een aanhanger? Dan wordt dat zonder oprijplaten erg ingewikkeld, dus je hebt oprijplaten nodig. Bijna alle soorten aanhangwagens kunnen gecombineerd worden met oprijplaten. Oprijplaten zijn er namelijk in allerlei verschillende soorten en maten. Wil je meer weten over oprijplaten? Lees dan snel verder!

Oprijplaten van aanhangwagendirect

Oprijplaten zijn in veel verschillende maten en materialen beschikbaar. Vooral bij aanhangwagendirect is er een breed aanbod op het gebied van oprijplaten. Ze bieden oprijplaten aan van staal en aluminium. Aluminium is sterk, maar juist erg licht door het materiaal. Ook zijn er opklapbare oprijplaten. Deze zijn erg makkelijk op te bergen of mee te nemen, doordat ze opklapbaar zijn. Een andere handige vorm voor oprijplaten is de gebogen vorm. Deze worden veel gebruikt voor lage voertuigen en machines.

Aanhangers die standaard uitgerust zijn met oprijplaten

Er zijn verschillende soorten aanhangwagens die standaard voorzien zijn van de oprijplaten. Denk hierbij aan een autotransporter, motortrailer en multitransporter. Deze types aanhangwagens hebben standaard een oprijplaat. Voor kippers en plateauwagens zijn oprijplaten daarentegen weer optioneel.

Oprijklep

Mocht het nu zo zijn dat een machine of voertuig een ongelijke wielbasis heeft, dan maakt dit het heel lastig om gebruik te maken van een oprijplaat. Dit komt natuurlijk wel eens voor, dus daar is iets op bedacht. Een oprijklep! Je vindt een oprijklep op machinetransporten. Een oprijklep is een in principe een grote klep aan de achterkant van een aanhanger. Je kunt het zien als één grote oprijplaat. Dit zorgt er dus voor dat elk voertuig makkelijk een aanhangwagen op gereden kan worden. Dit is dus erg handig als je veel verschillende soorten voertuigen op een aanhangwagen moet laden en lossen.

Contact

Na het lezen van deze blog weet je al iets meer over oprijplaten. Ben je nu benieuwd naar het aanbod van aanhangwagendirect? Of wil je meer informatie krijgen? Neem gerust contact op met aanhangwagendirect!

 

Related Posts

Leave a Comment