Infrarood verwarming aanleggen? Dit zijn de kosten

by handig5_wp
0 reactie

Benieuwd naar de mogelijkheden van een infrarood verwarming? Dit systeem is niet alleen zuinig, maar ook makkelijk te installeren en perfecte te integreren in je woning. Er zijn meerdere mogelijkheden op het gebied van een infrarood verwarmingssysteem. Hier lees je alles over deze opties, de voordelen van infrarood, de kosten en meer. Zo is het een stuk makkelijker om een goede keuze te maken.

Infrarood: ontdek alle voordelen

Met een IR verwarming kies je voor panelen die direct warmte verspreiden: dit komt in de vorm van dezelfde straling als de zon. Er is geen sprake van UV straling, maar de warmte voelt wel hetzelfde als die van de zon. Dit komt door de speciale koolvezelstructuur die in de panelen zit. De panelen geven stralingswarmte af, de warmte wordt direct afgegeven aan objecten en personen in de ruimte. Er is hierbij geen sprake van luchtcirculatie en convectie. Andere voordelen zijn:

–   Lager energieverbruik in vergelijking met radiatoren: je kunt zomaar 10% tot 40% energie besparen

–   De installatie van de panelen is erg eenvoudig; er zijn geen gas- of waterleidingen nodig voor de installatie

Je mogelijkheden met dit verwarmingssysteem

Je hebt de keuze uit twee soorten infrarood verwarmingen: de korte golf straling en de lange golf straling. Korte golf is intens en verwarmt goed, lange golf is aangenaam en zorgt voor een lange verwarming van een ruimte. Je hebt verschillende soorten verwarmingen met infrarood: de panelen zijn verkrijgbaar in meerdere formaten. Kijk goed naar de ruimte die je wilt verwarmen en hoe groot de panelen moeten zijn. Zo kies je voor de ultieme verwarming.

De kosten voor infrarood verwarming zijn afhankelijk van hoeveel ruimtes je wilt verwarmen, hoe groot de ruimtes zijn en wat voor soort verwarming je kiest. Een eenvoudig paneel kost tussen de €250 en €500: de kosten hangen sterk af van het vermogen dat een paneel heeft.

Related Posts

Leave a Comment