Hoe je gemakkelijk een kinderbed in elkaar zet

by handig5_wp
0 reactie

Als ouder is het creëren van een comfortabele en veilige slaapomgeving voor je kind natuurlijk prioriteit. Een goed gemonteerd bed kan niet alleen zorgen voor een comfortabel bed, maar zorgt er ook voor dat het bed langer mee gaat. Om je te helpen met het in elkaar zetten van het kinderbed, zal dit artikel stap voor stap uitleggen hoe dit moet. Op deze manier ben je er zeker van dat je weet dat het zowel goed als veilig gebeurt.

Stap 1: gereedschap en materiaal

Voordat je begint met het monteren van het bed, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je over alle benodigde gereedschappen en materialen beschikt. Denk hierbij aan hulpmiddelen zoals een schroevendraaier, tang, moersleutel, meetlint en hamer. Naast gereedschap is het natuurlijk ook belangrijk dat je de materialen hebt om het kinderbed in elkaar te zetten: een bed frame, lattenbodem, schroeven, bouten en spijkers. Gelukkig zorgen de meeste meubelwinkels ervoor dat alle materialen netjes in zakjes worden geleverd aan de klant. Hier hoef je je dan ook meestal niet druk om te maken.

Stap 2: zet het bed in elkaar

Zodra alle gereedschappen en materialen in orde zijn, is het tijd om het bed in elkaar te zetten. Zorg dat je als eerste het bed frame monteert en ervoor zorgt dat deze stevig is. Dit vormt de basis van het bed en deze moet dan ook het sterkst zijn. Zodra het bed frame in elkaar zit, is het tijd om de lattenbodems en het matras erin te leggen. Zorg dat je een goed matras aanschaft waar je kind comfortabel op kan slapen. Zo zorg je er namelijk voor dat je kind een goede nachtrust krijgt.

Stap 3: het bed afmaken

De laatste stap is vaak het leukst: het bed afmaken. In deze stap kan je je creativiteit los laten. Kies voor een kleurrijk dekbed en felle kussens, die de kamer van je kind matchen. Vaak is het namelijk het dekbed die ervoor zorgt dat het kinderbed een jeugdige uitstraling heeft. Denk bijvoorbeeld aan een dekbed met een dier erop of een foto van de favoriete tv serie van je kind.

 

Related Posts

Leave a Comment