Een nieuwe badkamer: waar moet je op letten?

by handig5_wp
0 reactie

Een goede badkamerverbouwing vraagt veel van je. Al deze vragen, moeten natuurlijk ook een antwoord krijgen. Daarbij moet je eigenlijk naar drie zaken kijken. Aan de ene kant zijn er de looks, daarnaast is er het technische deel en tot slot moet dit allemaal in je budget passen. Zo kan je de ideale badkamer verzorgen. Vergeet bij het voorbereiden het regelen van een tijdelijke douchecabine niet.

Inspiratie opdoen

Het is belangrijk om een goed gevoel bij je badkamer te hebben. Ga daarom op zoek naar badkamers die je mooi vindt. Kijk ook naar kleuren, materialen, tegels en elementen die in de smaak vallen. Wanneer je een tijdje hebt verzameld ga je selecteren en gooi je de helft weer weg. Uiteindelijk kom je zo uit bij de stijl die jou aanspreekt. Daarmee stap je naar de specialist.

Een keuze maken

Nu moet je keuzes gaan maken. Wat is jouw kleur? Welke wastafelkom kies je? Ga je voor de vrijstaande badkuip of liever voor designkranen? Er zijn zeer veel mogelijkheden om voor te gaan. Je kan dus doen wat jij wilt. Wel is het belangrijk om de kosten in het oog te houden. De specialist kan je helpen en eventueel verrassende alternatieven bieden binnen jouw budget.

Een ontwerp maken

Wanneer je een ontwerp gaat maken, dan is het vooral zaak om te kijken of alles wat je wenst ook wel past. Je kan dit uittekenen door de afmetingen in verhouding te plaatsen. Teken wel ook je duren en ramen in. Zo kan je bepalen hoeveel ruimte je hebt voor je inloopdouche en of de dubbele wastafel wel echt mogelijk is. Maak foto’s van je huidige badkamer om aan de specialist te tonen. Zo is een goed beeld te vormen. Tegenwoordig kan ook veel in 3D worden ontworpen.

Aan de slag

Nu je al deze stappen hebt doorlopen, kan je aan de slag gaan. Het is wel zo dat je even niet in de badkamer kan. Daar is de douchecabine dan ook heel belangrijk in. Je kan deze gemakkelijk plaatsen en aansluiten op het net van je woning. Daardoor kan je dus gewoon blijven douchen voor zolang de verbouwing duurt. Het kan best even wat stress en rommel met zich meebrengen, maar bedenk je ook wat je ervoor terug krijgt.

Related Posts

Leave a Comment