De verschillende stappen in het op maat maken van jouw gordijnen

by handig5_wp
0 reactie

Gordijnen zijn een geweldige manier om kleur, textuur en privacy aan je huis toe te voegen. Maar het kan lastig zijn om de juiste afmetingen voor je gordijnen te krijgen, vooral als je niet bekend bent met het proces. Zeker tijdens het kopen van kant en klaar gordijnen is het handig om te weten welke je moet kiezen. In dit artikel bespreken we daarom de stappen in het opmeten van je ramen voor gordijnen om een perfecte pasvorm te garanderen.

 

Stap 1: meet de breedte van uw raam

De eerste stap bij het opmeten van gordijnen is het meten van de breedte van je raam. Gebruik hiervoor een meetlint om de breedte van het raamkozijn van links naar rechts te meten. Zorg ervoor dat je de breedte van het venster op drie verschillende punten meet: de bovenkant, het midden en de onderkant. Dit zorgt ervoor dat je gordijnen goed passen over de hele breedte van je raam.

 

Stap 2: Meet de hoogte van uw raam

Meet vervolgens de hoogte van uw raam. Meet vanaf de bovenkant van het raamkozijn tot aan de onderkant. Voer opnieuw metingen uit op drie verschillende punten: de linkerkant, het midden en de rechterkant. Dit zorgt ervoor dat je gordijnen de juiste lengte hebben en niet over de grond slepen of te kort zijn.

 

Stap 3: Bepaal de lengte van het gordijn

Nu je de afmetingen hebt voor de breedte en hoogte van je raam, is het tijd om de gordijnlengte te bepalen. Gordijnlengtes variëren, dus beslis voor welke look je gaat: wil je dat je gordijnen alleen het raamkozijn bedekken of wil je dat ze op de vloer blijven liggen? Als je wilt dat je gordijnen op de vloer blijven liggen, voeg dan 10 centimeter extra toe aan de hoogtemeting die je eerder hebt gedaan.

 

Stap 4: Bereken de gordijnbreedte

Om de breedte van je gordijnen te berekenen, neem je de breedtemeting die je in stap 1 hebt verkregen en vermenigvuldig je deze met 1,5 of 2. Dit geeft je de hoeveelheid stof die je nodig hebt om volheid in je gordijnen te creëren.

 

Stap 5: Bepaal de gordijnstijl

Er zijn verschillende gordijnstijlen en stoffen om uit te kiezen. Ben je op zoek naar verduisterende gordijnen? Zorg dan dat je een dikke stof uitkiest. Elke stijl vereist een andere hoeveelheid stof, dus zorg ervoor dat je de stijl onderzoekt die je wilt gebruiken en pas je afmetingen daarop aan.

Related Posts

Leave a Comment