Betonvloer reparatie

by handig5_wp
0 reactie

Lees hier over betonvloer reparatie. Tot veertig jaar geleden is er veel gebouwd, maar helaas met matige kwaliteit, waardoor nu reparaties nodig zijn om erger te voorkomen. Anderzijds is een beton reparatie ook noodzakelijk na beschadiging van beton.

Betonrot wat te doen

Betonrot is makkelijk te herkennen. Bij een goede betonvloer zie je geen betonijzer. Bij betonrot zie je wel betonijzer en als je daar niets aan doet wordt het steeds erger. Bij betonrot moet je beton reparatie uitvoeren, of nog liever, uit laten voeren door vakmensen. Gelukkig is het goed te repareren en daarvoor zijn verschillende methodes. Bij een betonvloer reparatie kan het door er een kist er tegenaan te maken, en die kist vol te storten met een epoxymortel of met de reguliere cementgebonden middelen. 

De doelstelling is dat er geen betonijzer meer in het zicht is, en dat vocht en lucht het betonijzer niet kunnen bereiken. Met die reden zijn er ook coatings. Een betonvloer die geen betonrot heeft kan in bepaalde situaties van een coating worden voorzien als er blijkt dat er haarscheurtjes in de beton zitten. De coating zorgt dan dat er geen vocht en lucht bij het betonijzer kan komen. In ieder geval is er veel te repareren behalve als de betonrot te ver doorgezet is.

Andere reparaties

Beton kan ook beschadigen. In principe is de opzet dan hetzelfde. Een betonvloer waar een buts in zit of een scheur, kan leiden tot grotere problemen als er vocht en lucht bij het betonijzer komt, en moet daarom spoedig gerepareerd worden. De materialen waarmee de reparaties gedaan worden komen op hetzelfde neer. Met een epoxy pasta is een scheur te repareren, bij kleine scheurtjes een coating, en ook worden er producten op cementbasis gebruikt. 

Omdat het goed moet gebeuren, om problemen in de toekomst te voorkomen, is het beste om het uit te laten voeren door een gespecialiseerd bedrijf. Als de reparaties aan de bovenzijde van de vloer zijn, wat meestal het geval is, is dat volledig onzichtbaar af te werken door de vloer opnieuw af te strijken. De vloer komt dan enkele centimeters hoger te liggen, mogelijk moet er dan een deur aan de onderzijde ingekort worden.

Related Posts

Leave a Comment