4 tips voor klimaatverandering

by handig5_wp
0 reactie

De afgelopen jaren is milieuvervuiling ontzettend gestegen, dit moeten we met zijn allen gaan veranderen om te zorgen voor een schone wereld. Ook jij als individu kan hieraan bijdragen. Lees hier dan ook 3 tips voor klimaatverandering.

1.      Geen plastic afval op straat

Het is welbekend dat plastic afval niet op straat hoort. We kunnen dus bij onszelf beginnen door geen plastic afval op straat te gooien en als je het tegenkomt het op te rapen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om minder plastic te gebruiken door bijvoorbeeld zelf een canvas tas mee te nemen naar de supermarkt. Dit scheelt voor een langere tijd veel afval, maar ook geld. Voordelig voor jezelf en het klimaat dus.

2.      Eten in de supermarkt

In de supermarkt heb je verschillende etenswaren die beter zijn voor het milieu. Zo heb je biologisch vlees en eieren. Ook dit is veel beter voor het milieu. Koop ook wat meer seizoengebonden producten. Zo hoeven dingen die niet van het seizoen zijn niet van ver te worden geƫxporteerd. Dit scheelt ook weer energie.

3.      Minder elektriciteit in huis

Ook binnen in huis kun je bijdragen aan klimaatverandering. Dan zul je denken wat dan? Nou bespaar eens op je energie kosten door minder elektriciteit te gebruiken. Dus doe een de tv uit en let erop dat je niet onnodig lampen aan laat staan. Verder kun je erop letten dat je geen uren onder de douche staat en kun je bepaalde wasjes kouddraaien. Dit scheelt een hoop stroom en is veel beter voor het milieu. Pak ook eens de fiets voor kortere afstanden in plaats van de auto of scooter.

4.      Bespaar op je energiekosten

Binnen in huis zijn er nog een aantal dingen waaraan je kunt bijdragen aan een beter milieu. Heb je namelijk wel eens gedacht aan plafondverwarming of verkoeling in huis? Er zijn namelijk speciale klimaatbeheersingssystemen waardoor je een lekkere warmte temperatuur hebt zonder dat dit tocht. In de zomer kun je de verwarming om zetten naar een airco en zo heb je dus van beide wat. Maar wat draagt die bij aan het milieu? Nou een klimaatbeheersingssysteem is een stuk zuiniger, doordat het niet tocht en daarnaast bespaar je zo’n 70% per jaar op je energiekosten. Leuk voor je portemonnee en het milieu!

Related Posts

Leave a Comment