Zo maak jij van je thuiskantoor een fijne werkplek

by handig5_wp
0 reactie

Het afgelopen jaar heeft voor veel mensen een hoop veranderd. Niet alleen op sociaal vlak, maar ook de werkomstandigheden zijn compleet anders. Zo werkt op dit moment een groot deel van de Nederlanders – volgens de norm – thuis. Voor sommigen een kans om dichter bij hun familie te staan, maar voor anderen vooral een saaie en onproductieve boel. Het kan dus lastig zijn je thuiskantoor om te toveren in een inspirerende werkomgeving. Wij helpen je graag met vijf simpele tips om je home office een make-over te geven, want werken op een plek met een gezellige sfeer is niet alleen leuker; het zorgt er ook nog eens voor dat jij je een stuk productiever voelt.

1.   Laptopstandaard

Op kantoor werk je vaak via een monitor, die is ingesteld op jouw ooghoogte. Helaas beschikken we thuis niet allemaal over een losse monitor. Heb je wat budget over? Dan kan het zeker fijn zijn om hierin te investeren. Wanneer je voor langere tijd achter je laptop werkt, zul je merken dat je nek- en rugklachten zult krijgen. Dit komt omdat je laptop vaak lager staat dan jouw ooghoogte, waardoor je eerder geneigd bent naar voren te buigen. Heb je even geen budget? Don’t worry! Voor minder dan een tientje scoor je bij bol.com een laptopstandaard. Deze compacte steun zorgt ervoor dat jouw laptopscherm hoger komt te staan. Zeg maar vaarwel tegen je slechte zithouding!

2.   Laptopcover

Vind jij jouw laptop er saai uitzien? Of wil je hem graag extra beschermen? Dan kan een laptopcover van pas komen. Er bestaan zowel hard- als soft cases in duizenden designs. Voor ieder wat wils dus! Wij zijn fan van de hard case in marmerenlook van smartphonehoesjes.nl. De cover laat je laptop er chique uitzien, waardoor jij de hele dag achter je laptop wilt zitten!

3.   Geurkaarsen

Als wij ergens fan van zijn, dan zijn het wel geurkaarsen. Ze geven niet alleen een gezellige sfeer, maar laten het ook nog eens heerlijk ruiken. Op kantoor steek je niet zo snel een geurkaars aan – misschien toch niet zo gepast tussen al je collega’s. Maar op je thuiskantoor ben je natuurlijk je eigen baas. Kleed je bureau aan met verschillende leuke kaarsen en steek één geurkaars aan met rustgevende elementen als jasmijn, eucalyptus of vanille.

4.   Planten

Planten zijn niet alleen leuk voor het oog, ze kunnen ook nog eens mega goed helpen tegen stress. Neem bijvoorbeeld een luchtzuiverende plant zoals een lepelplant of een Dracaena. Ze zien er super leuk uit en zijn ook makkelijk in onderhoud. Niet zo goed in het onderhouden van planten? Neem dan een Sansevieria; een echte studentenplant, want hij is bijna onverwoestbaar en helpt bij een droge keel en huid. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor nepbloemen om de boel een beetje op te fleuren. Geen onderhoud, wel een fleurig resultaat.

5.   Wall-art

Zo, je bureau ziet er goed uit. Dan is het nu tijd om die kale muren aan te pakken. Niemand raakt geïnspireerd van een witte lege muur toch? Natuurlijk ligt het helemaal aan wat jou blij maakt. Is dat rust? Hang dan één of twee rustgevende posters aan de muur. Of misschien een grote foto van je familie, partner of huisdier. Wil je een gezellige muur creëren? Speel dan met verschillende formaten posters. Kies posters uit met hetzelfde kleurenpallet, zodat het één geheel wordt. Puzzel een beetje et voilà… je eigen wall-art. 

Related Posts

Leave a Comment