Zo hou je je vloer schoon

by handig5_wp
0 reactie

Een vieze vloer: vind jij dat ook zo vervelend? Het geeft je huis gelijk een rommelig en onverzorgde uitstraling, terwijl je net zo je best had gedaan op het schoonmaken! Een schone en stijlvolle vloer hebben invloed op de sfeer van het huis. In dit artikel lees je dan ook hoe je je vloer het best schoon kunt maken én houden.

Koop een deurmat

Als je een deurmat koopt, heb je veel minder kans op een vieze vloer. Dit komt omdat je de deurmat bij de ingang van je huis plaatst. Als je voeten vies zijn, worden deze dus gelijk schoongemaakt bij de deurmat. Een huis vol moddervoeten kun je daar dus mee voorkomen. Fijn!

Type vloer

Komt er toch viezigheid je huis binnen en belandt het op de vloer? Dan is het zaak schoon te maken. Er zijn verschillende schoonmaakmiddelen te koop voor je vloer. Ook zijn er voor ieder type vloer weer andere schoonmaakmiddelen: van een houten vloer, een parketvloer, laminaat of visgraat pvc: kijk goed wat jij het best kunt gebruiken voor jouw vloer en dat je beschadigingen voorkomt.

Reinigen van je vloer

Met water en een drup allesreiniger is je vloer trouwens vaak ook al goed schoon te krijgen. Ook kun je water met schoonmaakazijn gebruiken of groene zeep. Dat is een goedkoper alternatief dan dure middeltjes in de winkel, en werkt net zo goed. Bovendien kun je groene zeep gebruiken voor elk type vloer. Ideaal!

Gummen van je vloer

Huh? Je vloer gummen, staat dat er echt? Ja! Je kunt met een gum zwarte strepen van je vloer halen. Die strepen ontstaan bijvoorbeeld door het verschuiven van stoelen of van de tafel. Wist jij dat je deze strepen gemakkelijk met een gummetje kon weghalen?

Stofzuigen

Om stof en vuil te voorkomen, is het belangrijk dat je regelmatig de stofzuiger pakt. Ook een stofwisser is een handige tool om stof te verwijderen. Zeker wanneer je huisdieren hebt, is het belangrijk stof te verwijderen. Anders hoopt het zich alleen maar op en ben je nog langer bezig om het weer weg te halen. Ook is veel stof ongezond. Aan het werk dus!

Dweilen van je vloer

Na het stofzuigen is het verstandig om te gaan dweilen. Misschien denk je dat je moet dweilen met warm water. Dit is echter niet het geval. Warm water verdampt namelijk snel. Hierdoor blijven er zeepresten achter. Ook komen er daardoor strepen op je vloer terecht. Dat is niet wat je wil! Daarom kun je je vloer beter schoonmaken met koud water. Ook kun je wasverzachter toevoegen bij het water. Daarvan gaat je vloer namelijk extra glanzen. En het ruikt dan extra lekker in huis. Wat wil je nog meer?

Related Posts

Leave a Comment