Zijn boilers geschikt voor elke woning?

Als we het hebben over een boiler, dan denken de meeste uiteraard aan die grote rode units die vlakbij de CV-ketel hangen. Logisch, want deze komen natuurlijk nog steeds ontzettend vaak voor. Toch zien we, dat ook de elektrische boiler steeds populairder wordt. Niet alleen in verschillende buitenverblijven, maar in in huizen zonder gasaansluiting is het natuurlijk de perfecte manier om snel te kunnen zorgen voor warm water. Toch heeft een elektrische boiler ook zo z’n voordelen in een huis waar wel een gasaansluiting aanwezig is. Wil jij weten waar? Wij vertellen het je!

 

Wat is een elektrische boiler?

 

Een elektrische boiler is een apparaat die ontzettend snel water kan verwarmen door middel van elektriciteit. Zo hoef je dus niet eerst te wachten totdat het wat is opgewarmd, aangezien de boiler altijd de beschikking heeft over een bepaalde hoeveelheid warm water. Afhankelijk van de grote van je boiler kan dit voldoende zijn om je te douchen of om de afwas te doen.

 

De voordelen van een elektrische boiler

 

Kies je voor een elektrische boiler van Elektrische-boilers.nl, dan hoef je je nooit meer druk te maken of het water wel snel warm wordt. Het grote voordeel is namelijk dat deze boilers door handige mensen ook zelf te installeren zijn en dat je direct warm water hebt. Ook heb je voor deze boilers geen gasaansluiting nodig en ook geeft luchttoevoer. Kies je voor een boiler met een grotere inhoud, dan kun je deze zelfs aansluiten op meer tappunten, zodat je er bijvoorbeeld zowel de douche als wasbak mee kunt voorzien van warm water. Daarnaast zijn ze ook ontzettend duurzaam en gaan ze tot wel minimaal 15 jaar mee.

 

Waarom kiezen voor een elektrische boiler

 

De keuze voor een elektrische boiler is vaak omdat het een stuk energiezuiniger is. Doordat je de boiler vaak niet verder dan een meter van de kraan waar het water uit moet komen plaatst, kun je snel beschikken over warm water en kost het de boiler minder kracht om deze temperatuur te kunnen leveren. Een normale boiler heeft namelijk vaak enkele meters leiding te overbruggen, waardoor het water gaandeweg het transport afkoelt. Dit zorgt ervoor dat er een stuk meer capaciteit nodig is om het water op de juiste temperatuur te kunnen transporteren. Daarnaast maak je in plaats van gebruik van gas, gebruik van stroom wat per definitie natuurlijk vele malen voordeliger is, helemaal wanneer je het ook nog eens zelf opwekt met zonnepanelen.

Related Posts

Leave a Comment