Welke gerechten kan je met een slowcooker bereiden?

by handig5_wp
0 reactie

Koken met een slowcooker is gezond en brengt verrassende gerechten op tafel. Het is belangrijk dat je weet welke gerechten je met een slowcooker kan bereiden. Niet elke gerecht is daar namelijk geschikt voor. In dit artikel lees je welke gerechten je met een slowcooker kan bereiden. 

Stoofvlees gerechten!

Ken je die geur nog? Je komt binnen bij je oma en ruikt het heerlijke stoofvlees wat ze al uren in de pan heeft staan. Het is zo’n gerecht dat jezelf niet zo snel maakt omdat: het lang duurt, je het vuur in de gaten moet houden, je geen aangebrand eten wilt. Daarom maak je waarschijnlijk nooit zo snel stoofvlees. Met de slowcooker kun je stoofvlees op een makkelijke, snelle en veilige manier bereiden. Daarom is de slowcooker ook ideaal voor stoofvlees gerechten. De naam zegt het zelf al ‘slowcooker’ letterlijk vertaalt dus: langzame koker. Stoofvlees moet stoven, het moet lang op het vuur staan. In een slowcooker zit het lang in de pan en wordt het op de ideale temperatuur gegaard. Je zult verstelt staan van de smaak. Je kunt alle soorten stoofvleesgerechten in de slowcooker bereiden. Het is niet-voor-niets het ideale gerecht. Denk aan: Grieks- of Cubaans stoofvlees of toch liever de Nederlandse versie. 

Stoofschotels!

Stoofvlees is lekker, maar niet iedereen houdt ervan. Je kunt ook heerlijke stoofschotels klaarmaken in de slowcooker. Denk aan: bonenstoofschotels, stoofschotels met groente, stoofschotels met bladerdeeg. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in de slowcooker. Een stoofschotel moet lang garen, met de slowcooker kun je dat heel makkelijk doen. Jouw stoofschotel zal er perfect uitkomen en je zult genieten van alle smaken die tijdens het garen allemaal los komen. Laat de kruiden en de groente samen komen en voeg eventueel aardappels toe. Of je nu vegetariër of vis- of vleeseter bent. Je zult genieten van de variatie van een stoofschotel dankzij de slowcooker. 

Bron: Kookwinkel Meesterslijpers

Related Posts

Leave a Comment