waterontkalker

by handig5_wp
0 reactie

Waterontkalker kopen? Dit zijn de voordelen

Een waterontkalker kopen doe je niet zomaar. Deze apparaten worden ook waterontharders genoemd en halen kalk en magnesium uit het leidingwater voordat het uit je kranen en in je apparaten komt. Waterontharders worden geïnstalleerd in je woning aan het begin van je waterleidingen en filteren vanaf dat moment al het water dat je gebruikt. En er zijn gebieden in Nederland waar hard water woningeigenaren echt grijze haren bezorgt. Denk jij eraan om een waterontkalker te kopen? Lees dan de onderstaande voordelen door en je loopt vast direct naar de winkel.

  1. Een waterontkalker kopen bespaart geld

Uiteraard moet je eerst investeren in je waterontharder, maar als deze eenmaal staat begin je met besparen. De terugverdientijd ligt tussen 10 en 15 jaar. Er zijn verschillende manieren waarop dat gebeurt:

  • Je apparaten gaan 30% langer mee en zijn dus pas later aan vervanging toe.
  • Omdat je elementen geen kalk meer bevatten, verbruiken de apparaten ook minder stroom.
  • Je kunt de helft minder schoonmaakproducten, verzorgingsproducten en afwasmiddel gebruiken. Om over alle ontkalkingsmiddelen maar te zwijgen.
  1. Een waterontharder is milieuvriendelijk

Door een waterontkalker te kopen bespaar je het milieu en dat op verschillende manieren. Je apparaten gaan langer mee en je kunt dus uitstellen dat ze gerecycled moeten worden. Daarbij spoel je veel minder schadelijke stoffen weg, omdat je alles net zo goed schoon krijgt met de helft aan reinigingsmiddelen en persoonlijke verzorgingsproducten.

  1. Je leidingen blijven open

Kalk zet zich af aan de binnenkant van je leidingen. Na verloop van tijd worden deze dus dunner en dunner van binnen. Door een waterontkalker te kopen en deze te installeren worden je leidingen weer schoon. Dat betekent dat ze veel langer meegaan en dat de druk van je water gewoon goed blijft. 

  1. Glanzende oppervlakten blijven glanzend

Heb je doffe tegels in je badkamer? Drogen je ramen gestreept op na het lappen of verliest je auto zijn glans na het wassen? Dat kan allemaal met kalk in het water te maken hebben. Ook als je glazen dof uit de vaatwasser komen, kun je er zeker van zijn dat dit door je harde water komt. Zou je een waterontkalker kopen, dan verdwijnt dat probleem. Je glazen komen schitterend uit de vaatwasser en de tegels van je badkamer zijn altijd schoon.

  1. Je kleding blijft langer mooi

Een laatst voordeel waar je van profiteert als je een waterontkalker zou kopen is dat je kleding langer mooi blijft. Het droogt soepeler en zachter op na het wassen en de kleuren blijven langer goed. Wasverzachter is eigenlijk niet meer nodig, of in ieder geval met hele kleine hoeveelheden. 

Zijn er ook nadelen?

Het is dus wel duidelijk dat een waterontkalker kopen een goed idee is. Zijn er ook nadelen? Niet echt, mits je je goed laat inlichten en het juiste apparaat koopt. Vergeet niet om een resthardheid in te stellen en om het zout tijdig bij te vullen. Doe je dit goed, dan heb je altijd en overal in huis zacht water.

 

Related Posts

Leave a Comment