Wat is de bouwkundige keuring?

by handig5_wp
0 reactie

Bij een bouwkundige keuring wordt een woning heel gedetailleerd bekeken en dan wordt de bouwkundige staat beoordeeld. Als je een wat oudere woning op het oog hebt is het zeker een goede keuze om de keuring uit te laten voeren. Je kunt met het blote oog niet alles zien en zeker niet als je enthousiast bent over de betreffende woning. 

Het is dan goed dat je in gaat zien wat er met de woning allemaal kan. Misschien is het wel een oudere woning, maar zie jij er wel potentie in en vind je het leuk om dingen op te knappen. Het zou dan wel eens een leuke aanwinst kunnen zijn voor je waar je de komende jaren mee aan de slag kunt gaan. Bekijk in ieder geval goed alle kosten die je kunt verwachten, maar let er ook goed op dat de keuring geen verplichting is, maar voor jou wel een goed inzicht kan geven in hetgeen wat je koopt.

Overzicht rapportage

Als de keuring uit wordt gevoerd, dan krijg je aan het einde van de keuring een rapportage, deze is vaak erg uitgebreid. Je vindt hierin ook foto’s en een duidelijke toelichting met wat er te zien is. Daarnaast krijg je ook een kostenoverzicht. Maar let hierbij goed op, want de kosten zijn verdeeld in diverse categorieën. 

Zo heb je bijvoorbeeld de directe kosten, dit zijn de kosten die op korte termijn gemaakt zullen moeten worden (omdat hierdoor verdere schade voorkomen kan worden), de kosten op termijn (iets wat niet acuut hersteld hoeft te worden, maar wat je wel binnen vijf jaar bijv. kan verwachten) en dan heb je nog de woningverbetering. De kosten waardoor je dus kan zorgen voor meer wooncomfort en waardoor je het energieverbruik kan verbeteren van de woning.

Related Posts

Leave a Comment