Wanneer krachtstroom aansluiten?

by handig5_wp
0 reactie

Er is alleen krachtstroom nodig indien er meer dan 230 Volt nodig is. Lees hieronder alles over wat krachtstroom is, wat er voor nodig is en hoe het aan te sluiten.

Wat is krachtstroom?

Krachtstroom is nodig wanneer er meer dan 230 Volt nodig is. De meeste huishoudelijke apparaten hebben geen krachtstroom nodig. Krachtstroom is meestal nodig voor zware apparaten zoals jacuzzi’s, sauna’s en zware industriële apparaten. Krachtstroom kunt u laten installeren door een elektricien in Rotterdam.

Perilex stekker

Wanneer er zware huishoudelijke apparaten geïnstalleerd worden, dan is er geen krachtstroom nodig. Wel is er een Perilex stekker nodig. Een Perilex stekker is een wandcontactdoos met 5 gaatjes en niet een met 3 gaatjes, zoals de reguliere van de reguliere. De 5 ingangen zijn nodig om een 3-fase aansluiting  op aan te sluiten. Een 3-fase aansluiting is de elektriciteitsaansluiting die het vermogen dat de apparaten verbruikt verdeelt over verschillende spanningsdraden. Lees hieronder verder.

3-fase aansluiting

Een 3-fase aansluiting is een elektriciteitsaansluiting waarbij er 230 Volt het huis binnenkomt via drie fasen (elektriciteitsdraden) in plaats van via 1 fase. Een 3-fase aansluiting is nodig bij apparaten die veel vermogen verbruiken. Wanneer deze apparaten op een 1 fase aansluiting worden aangesloten en u heeft verschillende apparaten tegelijk aan staan, dan kan deze overbelast raken. In de meeste woonhuizen is een 1-fase aansluiting aanwezig. Alleen in nieuwbouw woningen wordt er vaak direct een 3-fase aansluiting aangelegd.

Inductie kookplaat aansluiten

Huishoudelijke apparaten zoals een elektrische kookplaat hebben geen krachtstroom nodig. Zoals hierboven uitgelegd is er voor een inductie kookplaat aansluiten wel een 3-fase aansluiting en een Perilex stekker nodig.

Hoe krachtstroom aansluiten?

Krachtstroom kan alleen aangesloten worden met behulp van een 3-fase aansluiting. Bij een dergelijke elektriciteitsaansluiting komt er via 3 kabels 230 Volt binnen. Daarnaast moet er bij de energieleveranciers waarschijnlijk krachtstroom aangevraagd worden. Vraag een elektricien in Zwolle naar de mogelijkheden.

Related Posts

Leave a Comment