Waarom zou je de salarisadministratie uitbesteden?

by handig5_wp
0 reactie

Als ondernemer ben je het liefst zoveel mogelijk met jouw passie bezig. Maar wanneer je een onderneming hebt ben je vaak veel meer tijd kwijt aan administratie en andere verplichtingen. Merk jij ook dat je ongewenst veel tijd kwijt bent aan salarisadministratie? En denk je dat je die tijd veel beter kunt gebruiken? Dan is het slim om de salarisadministratie van je onderneming uit te besteden.

Tijdbesparing 

Wanneer een externe partij zoals Doomen & Quist – oplossingen voor zzp’ers de personeelsadministratie uit handen neemt, houd jij meer tijd over voor het ondernemen zelf. Je bent jouw onderneming waarschijnlijk toch gestart om met jouw passie bezig te zijn en niet om al je energie te stoppen in de tijdrovende salarisadministratie. 

Kennis

Wanneer jij je salarisadministratie uitbesteedt, kun je erop vertrouwen dat dit goed gebeurt. Salarisadministrateurs zijn op de hoogte van alle wet- en regelgeving op het gebied van personeelsvraagstukken. Daarnaast heb je een vast aanspreekpunt wanneer je vragen hebt op het gebied van personeelsadministratie. Je hoeft jezelf dus nooit meer te verdiepen in ingewikkelde informatie over personeel en salarisadministratie, daar weet een salarisadministrateur namelijk alles van. 

Zekerheid voor werknemers

Wanneer de salarisadministratie uitbesteed wordt, betaalt de accountant of de salarisadministrateur de salarissen op vaste dagen uit. Zo hoeft jouw personeel nooit meer op hun salaris te wachten, wat bijdraagt aan een goede werksfeer en een hogere tevredenheid onder werknemers. Daarnaast heeft het personeel een duidelijk aanspreekpunt waar zij terecht kunnen met vragen over loonstroken, jaaropgaven, vakantiedagen etcetera Niet alleen jij, maar ook het personeel heeft dus baat bij het uitbesteden van de salarisadministratie. 

Contracten 

Wat wel handig is om te weten voordat je de salarisadministratie uitbesteed, is dat je het juridisch werkgeverschap van jouw werknemers behoudt. Dit betekent dat jij alle controle houdt wat betreft contracten, maar ook dat de werkgeversrisico’s bij jou blijven liggen. Wil je ook het juridisch werkgeverschap uitbesteden om zo helemaal geen risico te lopen? Kies dan voor payrolling.

Related Posts

Leave a Comment