Waarom een draadloze achteruitrijcamera?

by handig5_wp
0 reactie

Tijdens de zoektocht naar een achteruitrijcamera set komen er vast veel vragen en keuzes naar boven. Wat is het nou beste merk? Welke lens is aan te raden? Wat zegt de kwaliteit van de monitor over het gebruiksgemak? Maar waar ook over moet worden nagedacht is de verbinding. De laatste tijd worden er namelijk steeds meer draadloze camera’s verkocht. Geen bedrading dus, handig toch?

De videocamera en de monitor moeten op een of andere manier met elkaar in contact komen. Je wilt tenslotte op je schermpje zien wat de camera achter het voertuig ziet. Vroeger kon je er niet onderuit om allerlei bedrading door je camper te trekken, maar al een paar jaar bestaat er een draadloze optie.

Vooroordelen

Vaak denken mensen dat het draadloze systeem waardeloos is of dat een draadloze camera vastloopt. Dit is alleen het geval als je de verkeerde camera set op je camper of auto installeert. Dan kan het zijn dat je beeld gaat ruisen of verkeerd contact opneemt. Hierbij gaat het over analoge draadloze systemen. De achteruitrijcamera set van vandaag de dag is 100% storingsvrij door middel van de nieuwste technologie.

Alternatief

Het alternatief van een draadloze achteruitrijcamera is het aanleggen van bedrading. Nu kun je je voorstellen dat dit een hoop werk oplevert, aangezien de camera achter het voertuig hangt, en de monitor voorin. Dit kan nogal een afstand zijn, vooral bij campers of vrachtwagens. Om dit netjes weg te werken wordt het ook nog eens niet in een rechte lijn getrokken, waardoor de totale lengte van het draad optelt. Er moeten allerlei panelen ge(de-)monteerd worden en soms zijn die hier niet voor gemaakt. Het alternatief is veel gepruts en geknutsel of het inhuren van een installateur. Dan is het niet gek om het draadloze systeem toch maar eens te overwegen.

Voor- en nadelen

Er zitten genoeg voordelen aan een slimme draadloze verbinding. Het is bijvoorbeeld helemaal niet nodig om een installateur te laten komen, de sets zijn zeer gemakkelijk zelf te installeren. De inbouwkosten zijn laag en er hoeven geen draden meer van voor naar achteren getrokken te worden. Daarbij ervaart de monitor geen storingen en blijft de kwaliteit hetzelfde als met een bedrade verbinding. Een nadeel kan zijn dat de digitale systemen iets duurder zijn dan de bedrade variant. Maar om storingen tegen te gaan, wordt afgeraden om te kiezen voor de goedkopere analoge versie.

Related Posts

Leave a Comment