Veiligheidskleding kopen

by handig5_wp
0 reactie

Geschikte werkkleding kopen voor uw medewerkers of uzelf kan best lastig zijn. Hoe kunt u dit probleem het beste oplossen? Als u werkkleding wilt bestellen, dient u een aantal vragen bij u te hebben. Welk materiaal is bijvoorbeeld het beste voor het werk van uw bedrijf of organisatie? Wil je unisex werkkleding of aparte werkkleding voor dames en heren? Kies je voor overhemden met korte of lange mouwen? Ook is het aan te raden om na te denken over hoe u uw bedrijfsimago weergeeft in veiligheidskleding. Er zijn veel mogelijkheden voor bedrukte overhemden. Bedenk wat voor soort kleding je wilt dragen en welk materiaal daar het beste bij past. Het belangrijkste is dat uw werkkleding een professionele uitstraling heeft, wat ook nog eens bevorderlijk is voor het merkimago.

Kleding in de zware industrie

Het werk van lassers, metaalbewerkers of machine werkers vraagt ​​om heel speciale overalls zodat u zich veilig kunt voelen op het werk. Er is een grote keuze aan werkkleding en schoeisel geschikt voor de zware industrie. Veiligheid, slijtvastheid en comfort zijn belangrijke factoren voor zware industriële werkkleding. Werkkleding in dit segment is meestal voorzien van weinig zakken en details, omdat u over de machine met zakken kunt struikelen. Wanneer je binnen werkt in een warme omgeving tussen grote industriële machines, zul je lichtere werkkleding vinden die comfortabel is om te dragen. Ze hebben allemaal een aantal bijzondere eigenschappen die vooral geschikt zijn voor de zware industrie. Je vindt er werkkleding gemaakt van puur katoen, het product heeft een mooie ruwe structuur en klassieke twill stof. Het grootste deel van het toepassingsgebied van de zware industrie is ook van toepassing op industrieel wassen.

Als u werkt op een locatie waar het zicht beperkt of prominent is vanwege gevaar, zoals langs een weg. Het is belangrijk om hoge zichtbaarheidskleding te dragen die voldoet aan EN ISO 20471. Oranje, gele of rode kleding zorgt ervoor dat je je goed kunt zien, ook als het zicht beperkt is. Dit kan komen door onvoldoende licht, maar ook mist en gas- of waterdamp kunnen het zicht verminderen. Dan begint jouw veiligheid natuurlijk bij gezien worden. Naast goed zichtbare werkkleding kunnen er ook situaties zijn die om andere bescherming vragen. Denk bijvoorbeeld aan het werken in een explosieve of brandgevaarlijke omgeving, aangezien deze multinorm overall bescherming kan bieden conform de geldende normen. Dergelijke kleding heeft meestal een minimale vlamvertraging en antistatische eigenschappen, maar er zijn ook kledingstukken die extra bescherming bieden tijdens het lassen of boogbescherming. In sommige gevallen is naast hi-vis vlamvertragende werkkleding ook zichtbaarheid belangrijk, daarom vindt u in multi-standaard werkkleding veel high-visibility kleuren die voldoen aan de hoge zichtbaarheid van EN ISO 20471. – Zichtbaarheid kleding. In de meeste gevallen kan deze combinatie de drager beschermen.

Voor ultieme veiligheid maar je de werkkleding af met een goede zwarte veiligheidsschoen. Veiligheidsschoenen hebben geharde (staal of plastic) neus en tussenzool (optioneel) om de voeten te beschermen tegen beschadiging. Er zijn veel versies van veiligheidsschoenen, afhankelijk van de vereisten die eraan worden gesteld. Er zijn ook veiligheidsschoenen die eruitzien als gewone schoenen. Deze combineren eigenschappen als neusbescherming en (midden)zolen met de uitstraling van gewone schoenen.

Related Posts

Leave a Comment