Tips voor het opknappen van je oude meubels

by handig5_wp
0 reactie

Zonder dat we het vaak door hebben, hebben we thuis vaak nog tal van meubels die met een beetje aandacht nog een hele tijd mee kunnen. Dit hoeft niet te betekenen dat dit ook daadwerkelijk bij jou thuis is, want je kunt ze natuurlijk ook gewoon verkopen. Vooral de afgelopen jaren is de populariteit van onder andere vintage meubels enorm toegenomen. Dus wil jij wat extra geld verdienen of wil jij je meubels gewoon pimpen voor jezelf, dan hebben wij een aantal praktische tips voor je. Zo kun jij je oude meubels een nieuwe leven in blazen. 

Schuren

De eerste stap om je oude meubels een nieuw leven in te blazen is door ze te schuren. Wat we namelijk vaak zien, is doordat meubels al geruime tijd op zolder of in de kamer staan, een deel van de laklaag is versleten. Dit zorgt voor doffe plekken, iets wat je met een prachtig meubelstuk natuurlijk niet wilt. Het immers ontzettend zonde, dat wanneer prachtige woonaccessoires goud op een kast neerzet ter decoratie, maar deze kast aan alle kanten beschadigd is. Door de originele kleur of laag te verwijderen, zal een nieuwe laag vervolgens een stuk beter hechten.

Lakken

Wanneer je de meubels hebt geschuurd, heb je deze keuze ze door middel van het aanbrengen van een nieuwe laklaag in de originele staat terug te brengen of je kiest ervoor ze een volledig nieuwe kleur te geven. Houd er echter wel rekening mee, dat wanneer het een waardevol object betreft, dit de waarde natuurlijk niet ten goede komt. Wanneer je hier dus enigszins over twijfelt, is het raadzaam hier even een expert naar te laten kijken. Zo voorkom je dat je misschien achteraf spijt krijgt.

Aankleding

Wanneer je meubelstuk volledig klaar is, dan kun je er natuurlijk voor kiezen deze te verkopen. Toch is het natuurlijk ook ontzettend leuk om nog even van je werk te genieten. Door een vintage item in je woonkamer te plaatsen en te decoreren met allerlei leuke woonaccessoires van knuslifestyle, zal je zien dat dit je interieur een echt boost geeft!

Related Posts

Leave a Comment