Tips voor een kindvriendelijk interieur

by handig5_wp
0 reactie

Kinderen zijn enthousiast, spelen veel en zien niet overal het gevaar in. In het interieur kan dit voor problemen zorgen, omdat ze bijvoorbeeld aan kabels gaan trekken of erover heen vallen tijdens het spelen. Dat wil je niet. Waar kabels liggen, is vaak stroom en stroom kan gevaarlijk zijn. Als je kinderen krijgt, zijn er best een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de inrichting van je interieur. Wil je weten of je huis helemaal kindproof is ingericht? Vraag dan je kraamzus uit Lelystad om advies.

Gesloten televisiekast

De televisie is doorgaans de plek waar de meeste kabels te vinden zijn. Je wil niet dat je kind hieraan gaat trekken, erover kan vallen of nog erger, de kabel om de nek kan binden. Het is daarom belangrijk dat de kabels goed weggewerkt zijn. Dat kan door ze weg te werken achter een plint, maar dat is wel veel werk. Niet alle kabels krijg je daar achter weg. Een gesloten televisiekast is daarom een goede oplossing. Zo zijn alle kabels weggewerkt. Het staat netter, en het is veiliger voor je kind. Het enige waar je dan wel voor moet zorgen, is dat je kind niet zelfstandig de kast open kan trekken.

Stopcontacten

Stopcontacten zijn een van de gevaarlijkste dingen in huis voor een kind. Een kind weet niet wat het is, kent de gevaren niet en steekt zijn vinger erin. De gevolgen kunnen enorm zijn, en die zijn niet leuk. Dat kan verkeerd aflopen. Ze kunnen er ook pennen instoppen. Om dat te voorkomen, is het handig om de stopcontacten hoog te plaatsen, en niet enkele centimeters van de grond. Ook zijn er stopcontactbeschermers te koop die je er makkelijk voor kunt maken.

Scherpe randen en voorwerpen

Kinderen rennen en springen rond in huis. Een valpartij ligt al snel op de loer. Het is niet fijn als ze dan op de punt van de tafel vallen. Dat kan voorkomen worden door een ronde tafel te nemen. Heb je wel een tafel met een punt, kan je de punten beschermen door een ronde rand er omheen te plaatsen. Glazen voorwerpen, zoals servies, vazen en bestek, kunnen ook erg gevaarlijk zijn voor kinderen. Plaats deze zo hoog mogelijk in kasten, zodat kinderen er niet bij kunnen.

Related Posts

Leave a Comment