Hoe snel je huis verkocht wordt, is afhankelijk van de (toekomstige) koper, hoe snel diegene jouw huis heeft gevonden en met welke prijs jullie het beide eens kunnen zijn. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen om jouw huis meer op te laten vallen en dus aantrekkelijk te maken voor een koper. Je kent misschien al wel een aantal manieren die kunnen werken, toch hebben we er een aantal verzameld.  

Zorg voor een realistische vraagprijs

Natuurlijk wil je een goede prijs voor je huis ontvangen, dat is begrijpelijk. Zorg er wel voor dat deze prijs realistisch is. Niemand wil teveel betalen, dus ook de koper van jouw nieuwe huis niet. Vraag je makelaar eventueel om advies, zij kennen de markt het beste. Stel je wilt je huis verkopen in Roosendaal, ga dan eerst op zoek naar de prijzen van andere huizen in je wijk. Vergelijk deze woningen met jouw woning en kijk daarna nog een keer naar de vraagprijs die jij in je hoofd had. Blijft deze hetzelfde? Dan was het waarschijnlijk een realistische prijs. 

Maak gebruik van je netwerk 

Misschien heeft die ene vriend wel een vriend, die weer iemand kent die jouw huis zou willen kopen. Dit klinkt heel omslachtig, maar met social media kanalen(zoals Facebook en Instagram) zijn deze mensen zo bereikt. Eenvoudig jouw advertentie van Funda delen in een nieuw bericht of in je verhaal. Je vrienden hebben zo de mogelijkheid om het bericht te delen. 

Zorg voor duidelijke en mooie foto’s 

Een foto met mooi weer van de tuin spreekt vaak meer aan, dan een foto terwijl het regent. Zorg voor duidelijke foto’s van de kamers in je huis, zo kan de koper van te voren al goed zien waar hij/zij aan toe is. Dit voorkomt dat mensen afhaken na een bezichtiging. Ook foto’s van je wijk kunnen helpen. Woon je bijvoorbeeld in een jonge wijk? Dan kun je dit ook goed laten zien in je advertentie. 

 

Er zijn dus een aantal manieren om sneller je huis te verkopen. Een aantal hiervan staan in bovenstaande tekst verder toegelicht. Ga bij twijfel altijd in gesprek met de makelaar. Zij hebben veel ervaring in het verkopen van huizen en weten hoe de markt in elkaar steek

 

Related Posts

Leave a Comment