Tips om je huis veiliger te maken

by handig5_wp
0 reactie

Inbraken komen tegenwoordig steeds vaker voor. Meer mensen met kwade bedoelingen zijn zich bewust van gebreken in andermans huizen die ze kunnen gebruiken om toegang te krijgen. Ze kunnen je spullen stelen en zelfs je vrouw of kinderen mishandelen. Deze angstaanjagende ervaring wil je zeker niet meemaken. Dit kan een traumatiserende gebeurtenis zijn. Je moet je ervan bewust zijn dat het vergrendelen van je deuren en het sluiten van je ramen effectieve methoden zijn om je huis te beveiligen. Er zijn echter tal van andere manieren om je huis te beveiligen. Je kunt bijvoorbeeld een alarm installeren op je deuren. Je kunt hetzelfde doen met je ramen en je kunt zelfs je voortuin en achtertuin beveiligen. Alarmen zijn uitstekend in het waarschuwen voor indringers die proberen je eigendom te betreden. In dit artikel vind je aanvullende tips om je huis veilig te houden.

Voeg extra beveiliging toe aan je deuren

Door je deuren onbeschermd achter te laten, help je onbewust een inbreker bij inbraak. Volgens onderzoek komt 34% van de inbrekers binnen via de voordeur. Inspecteer al je deuren om er zeker van te zijn dat de deurkozijnen stevig zijn, de scharnieren goed vastzitten en dat niemand de deur kan ontgrendelen door de brievenbus te reiken. Je kunt tralies achter je deuren plaatsen om te voorkomen dat de deur nog verder wordt geopend, wat de kans dat criminelen binnenkomen verder verkleint. Als je naar een nieuw huis verhuist, vervang dan zo snel mogelijk de deursloten. Zo heeft niemand anders dan jij toegang tot het huis en weet je zeker dat de sloten van de beste kwaliteit zijn. Overweeg ook om strips tegen inbraak te installeren.

Verbeter je kwetsbare ramen

Inbrekers komen vaak binnen via ramen. Dit gebeurt omdat ramen kwetsbaarder zijn dan deuren. Het inbreken in een raam is makkelijker dan het doorbreken van houten deuren. Bovendien zijn raamvergrendelingen van de fabrikant niet altijd betrouwbaar. Als je denkt dat je raamvergrendelingen niet sterk genoeg zijn, ga dan naar de winkel en koop nieuwe. Stel het ondernemen van actie niet uit tot het te laat is. Om de veiligheid van je huis te beschermen kun je versterkt glas met raambeveiligingsfolie laten plaatsen. Alarmen voor inbraakdetectie kunnen ook worden toegevoegd. Daarnaast kun je doornstruiken planten onder de ramen op de eerste verdieping als je de natuur in je beveiliging wilt integreren.

Beveilig ook je werven

Inbrekers, vandalen en andere criminelen staan ​​niet graag in de schijnwerpers. Goede buitenverlichting houdt ze op afstand. Installeer verlichting in je voor- en achtertuinen, langs paden en rond garages en andere buiten structuren. Je laat indringers niet alleen twee keer nadenken, maar je verkleint ook de kans op struikelen als je in het donker naar buiten moet. Gebruik beweging geactiveerde lampen om je beveiligingslampen nog effectiever te maken. Verlichting op zonne-energie is ook een fantastische manier om energie te besparen. Je kunt buitenverlichting ook op een timer zetten via een smart outlet. Dit klinkt allemaal misschien overdreven voorzichtig, maar het is beter om te goed voorbereid dan te weinig voorbereid te zijn. Je kunt online eenvoudig naar beveiligingsapparatuur en -diensten kijken om je huis veiliger te maken.

Related Posts

Leave a Comment