Refurbished computer kopen: hier moet je op letten!

by handig5_wp
0 reactie

Toe aan een nieuwe computer? Maar geen extra spaarpotje om deze te financieren? Dan moeten er keuzes worden gemaakt. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om nog even te wachten met de aanschaf van een nieuwe computer en verder te sparen. De realiteit is echter anders. De meeste mensen kunnen tegenwoordig niet meer zonder een computer. Een week is al lang, laat staan nog enkele maanden door sparen. Daarom heb je eigenlijk nog maar twee keuzes: een tweedehands of refurbished computer kopen.

Steeds meer mensen kiezen in dit geval voor refurbished computers. En dat heeft verschillende oorzaken. Zo is een refurbished computer veel betrouwbaarder dan een tweedehands model. Je weet zeker dat deze uitvoerig gecontroleerd is en je ontvangt ook nog eens garantie. Bovendien zie je bij refurbished computers vaak nieuwere modellen dan bij tweedehands modellen. Gaat jouw voorkeur ook uit naar een refurbished computer? Maar heb je nog nooit eerder een refurbished apparaat gekocht? In dit artikel vertellen we waar je op moet letten.

Vergelijk het aanbod van nieuw en refurbished goed

De techniek staat door de jaren heen niet stil. Ieder jaar weer verschijnen er dan ook weer nieuwe computers. Deze beschikken telkens over nóg betere eigenschappen dan de computers in het voorafgaande jaar. Dat betekent ook dat computers van een jaar oud direct al een stuk goedkoper worden. Koop je een refurbished model? Dan gaan ze uit van de vraagprijs toen hij nieuw werd gekocht. Enkele jaren verder kan het echter heel goed zo zijn dat een geheel nieuwe computer met dezelfde eigenschappen voor dezelfde of misschien zelfs lagere prijs verkrijgbaar is. Het loont daarom zeker om het aanbod van nieuw en refurbished apparaten goed met elkaar te vergelijken.

Wat heb je precies nodig?

De grootste fout die veel mensen maken bij de aanschaf van een nieuwe computer is dat ze direct voor het duurste model kiezen. Iets wat duur is moet wel goed zijn, toch? Hierdoor loop je echter het risico dat je onnodig veel geld betaalt voor een computer die je maar half gebruikt. Je hebt niets aan een super groot geheugen en allerlei extra opties als je deze enkel gebruikt om af en toe een Word-document op te stellen, je mail te checken en wat over het web te surfen. Blijf daarom realistisch en bedenk eerst goed wat je nodig hebt. Zo weet je precies naar welke refurbished computers op Alpha-Shop je kunt kijken en waar deze aan moeten voldoen.

Garantie?

De meeste leveranciers van refurbished computers geven een garantieperiode cadeau. Deze periode verschilt echter per leverancier én computer. Daarom is het belangrijk om eerst het garantietermijn per leverancier met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste deal sluit en indien er onverhoopt problemen ontstaat je altijd op hulp kunt rekenen.

Begint je refurbished computer binnen dit garantietermijn plotseling mankementen te vertonen? Dan zal de leverancier dit gratis voor je laten repareren of je de keuze geven om een ander apparaat uit te kiezen. Doorgaans is het niet mogelijk om geld terug te krijgen.

Related Posts

Leave a Comment